Hlavní obsah

Jágr hraje bez pojistky, kladenský dres oblékne i Tlustý

Kladno

Kladno může už dnes v hokejové extralize nasadit celý útok složený z hráčů NHL. Po majiteli klubu Jaromíru Jágrovi a Tomáši Plekancovi se rozhodl obléknout dres mateřského klubu po dobu výluky i Jiří Tlustý.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr si zase oblékne kladenský dres.

Článek

„Na soupisce ta tři jména už máme a pevně věřím, že do středeční osmnácté hodiny, kdy se vhodí buly, budou mít všichni i vyřízené transferkarty," říká sportovní sekretář klubu Martin Vejvoda a přiznává jednání s obránci Tomášem Kaberlem a Markem Židlickým o případné dočasné výpomoci v kladenském dresu.

Největším problémem při angažmá hráčů ze zámořské ligy je ale zaplacení jejich pojistek, které mohou vyjít i na několik miliónů korun. Zvláště u Plekance, který má v Montrealu platnou smlouvu na roční příjem pět miliónů dolarů.

„Jde o choulostivé téma, lidi si ty ohromné částky ani neumí představit a u některých hráčů pokrytí pojistek jen na dva měsíce klidně vezme patnáct procent rozpočtu mužstva na celý rok," říká z pozice spolumajitele Jaromír Jágr.

Jágr nemá natrénováno

Sám má s Dallasem roční kontrakt na 4,5 miliónu dolarů a podle vlastních slov je připravený hrát bez pojistky, aby ulevil napjatému klubovému rozpočtu. „Za poslední dva týdny nebyl čas na pořádný trénink, a tak se asi budu trochu trápit. Pokud bych to ale odkládal, bude to jen horší. Lepší už ne," směje se Jágr s tím, že nejlepším tréninkem pro něj je samotný zápas.

Kapitán Pavel Patera je smířený s tím, že si nezahraje v elitní formaci. „Rád se šoupnu do druhé řady. Myslím, že i všichni ostatní kluci pochopí, že když za nás nastoupí takové hvězdy, musíme se malinko upozadit," usmívá se nejstarší hráč mužstva.

„Především v přesilovkách budou kluci z NHL určitě znát, nesmíme si ale myslet, že to za nás všechno uhrají sami. Bylo by chybou koukat se, co provedou ti tři, musíme se chovat jako tým," upozorňuje 41letý útočník.

Skutečnost, že místo v Kladně budou Rytíři hrát zítra v Praze, kapitán nijak neřeší. „Já jsem hráč a nastoupím tam, kde určí vedení. Jak to přijmou fanoušci, netuším, ale zápas v krásné hale před mnoha diváky a po boku nejlepších hokejistů Česka, to bude jedinečný zážitek i pro mě," tvrdí Patera.

Reklama

Související témata: