Hlavní obsah

Skalp mistra? Ten nás nakopne, jásá chomutovský kapitán Kraft

Pardubice

Hokejisté Chomutova se při návratu do nejvyšší soutěže po osmatřiceti letech dočkali ve druhém vystoupení první výhry a kapitán Milan Kraft věří, že dvoubodový zisk z ledu mistrovských Pardubic Piráty povzbudí. Po úvodní čtvrteční domácí porážce s Kometou Brno (1:3) sice ztratili v Pardubicích vedení 3:1, ale nakonec se radovali z výhry 4:3 po samostatných nájezdech.

Článek

"Proti mistrovi je to hodně cenný skalp. My si toho hodně vážíme a věřím, že nás to nakopne. Získáme sebevědomí, že se extraliga dá hrát," řekl novinářům Kraft. "V přípravě jsme také porazili některé mančafty, ale teď už je to naostro a jsem rád, že jsme v Pardubicích odehráli dobrý zápas a odvážíme si dva body."

Piráti v zápase domácí celek přestříleli poměrem 55:32, přesto jim to na výhru nestačilo. "Myslím si, že těch střel měli až moc a my jsme jen díky Milanu Řehořovi zůstali ve hře. Na těch dvou bodech má největší zásluhu," ocenil Kraft gólmana.

Osmadvacetiletý Řehoř, který měl před startem sezony jediný start v extralize za Třinec, litoval ztráty nadějného vedení. "Udělali jsme strašně moc chyb a oni to potrestali. Ale nevzdali jsme to, bojovali do konce a urvali jsme ještě bod navíc. I s Brnem jsme hráli dobrý hokej a tam to nevyšlo. Dneska vezme dva body z Pardubic, takže super," pochvaloval si hrdina utkání.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec