Hlavní obsah

Duda definitivně posílil nováčka hokejové extraligy z Chomutova

Hokejista Radek Duda doplatil na švýcarskou spořivost a za Ženevu už neodehraje žádný zápas. Klub se totiž rozhodl při výluce NHL šetřit licence na cizince. Třicetiletého útočníka z toho ale hlava bolet nemusí. Dnes se definitivně upsal nováčkovi extraligy Chomutovu. Nastoupit už může v pátek, proti bývalé mateřské Spartě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Radek Duda ještě v dresu Plzně, kde strávil minulý ročník na hostování.

Článek

"Uzavřeli jsme roční smlouvu s opcí," řekl generální manažer Chomutova Jaroslav Veverka mladší. Pirátům Duda v tuzemsku patřil, na severu Čech působil v letech 2009 až 2011 v první lize a minulý ročník strávil na hostování v Plzni.

Bývalý reprezentant měl být jednou z posil, která měla pomoci ambicióznímu klubu do extraligy, ale v letech 2010 ani 2011 se to Chomutovu nepodařilo.

Lepší byl jen Nedvěd

V dresu Plzně v uplynulém ročníku Duda zářil a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem extraligy. V 52 zápasech základní části nejvyšší soutěže si připsal 59 bodů za 24 branek a 35 asistencí, lepší o dva body byl jen Petr Nedvěd z Liberce.

Ve 12 duelech play off přidal Duda tři góly a čtyři asistence. Mimo led poutal pozornost soudním jednáním, v lednu dostal u soudu v Karlových Varech tříměsíční podmínku za napadení chodce.

Bývalý hráč Sparty, Slavie i Českých Budějovic působil také v zámořské juniorské WHL v barvách Reginy a Lethbridge. Objevil se krátce také v rakouské lize za Kapfenberg, rok strávil v ruské Kazani a působil také ve švédském Malmö a finském Ilvesu Tampere.

Ve Švýcarsku si zahrál v ročníku 2007/08 v dresech Langnau a Basileje. Za Ženevu ale letos neodehrál žádný soutěžní zápas.

Reklama

Související témata: