Hlavní obsah

Gólman Neuvirth by měl brzy posílit pražskou Spartu. Přijde i Eliáš?

Hokejový brankář Michal Neuvirth, který chytá v zámořské NHL za Washington, by se měl brzy připojit k extraligovému týmu Sparty. Příchod čtyřiadvacetiletého gólmana, který je jediným ze zámoří, na něhož mají Pražané práva, potvrdil klub na svém webu.

Foto: Sport.cz

Michal Neuvirth v brance Washingtonu se občerstvuje v utkání proti New Jersey.

Článek

"Jednání s Michalem se blíží dohodě. Když to dobře půjde, koncem týdne by se mohl zapojit do tréninku," prozradil sportovní manažer Sparty Patrik Martinec.

Rodák z Ústí nad Labem Neuvirth nastoupil v minulém ročníku NHL do 38 zápasů, v průměru v nich inkasoval 2,82 branky na utkání při úspěšnosti zákroků 90,3 procenta a třikrát vychytal čisté konto. V brance se střídal s jiným českým gólmanem Tomášem Vokounem.

Neuvirth dlouhodobě působí v zámoří a za Spartu v české nejvyšší soutěži dosud nenastoupil.

Eliáš nejdříve koncem října

Sparťané rovněž věří, že pokud výluka NHL v nejbližších týdnech neskončí, mohl by jejich ofenzívu posílit zkušený útočník Patrik Eliáš. Dlouholetá opora New Jersey však chce podle informací Pražanů začít hrát nejdříve až koncem října.

"Kontakt mezi Patrikem a Spartou v posledních dnech proběhl, ale v tuhle chvíli není nic, co by nasvědčovalo tomu, že by měl za Spartu v nejbližší době nastoupit," uvedl Martinec.

Až teprve poté, co se šestatřicetiletý třebíčský rodák rozhodne, kdy by chtěl naskočil do soutěžních zápasů, přijde na řadu jednání, za jakých okolností a podmínek by mohl hrát právě za Spartu. "Každopádně z těchto důvodů nyní žádná jednání, která by směřovala k případné finální dohodě, neprobíhají," dodal Martinec.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice