Hlavní obsah

Jágr se prostě bránit nedá, uznal Červenka, který však svého kamaráda předčil

Jágr? Plekanec? Židlický? Kdepak. Hvězdou předehrávky 10. kola hokejové extraligy, kterou ozdobila šestice posil ze zámořské NHL, byl slávistický útočník Roman Červenka. Nechyběl u jediné trefy sešívaných, pod výhru 3:2 se podepsal gólem a dvěma asistencemi. Jen pozápasových vítězných oslav s fanoušky se nedočkal, když byl v poslední minutě za protesty předčasně poslán do kabin.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Roman Červenka ze Slavie dává gól brankáři Kladna Janu Cháberovi (vlevo).

Článek

Čekal jste, že vaše premiéra dopadne tak skvěle?

Samozřejmě že nečekal. Ani ale nevím, jestli to bylo zas až tak dobrý. Vůbec jsem nevěděl, jak to bude vypadat. Začátek nebyl nic moc, Kladno nás mlelo. My se dostali dvakrát ze třetiny a dali dva góly. To nám jako lajně hodně pomohlo a hrálo se nám líp.

Nakonec jste byl u všech tří branek Slavie...

Je to super pro mě i celý tým, protože jsme body potřebovali. Ale takhle se na to nekoukám.

Poprvé v kariéře jste nastoupili proti svému kamarádovi Jaromíru Jágrovi. Jak těžce se bránil?

Těžce! Asi jako všem, kteří proti němu hrají. Je to jeden z nejlepších hráčů na světě. My s tím počítali a stejně tam měl spoustu šancí. On se prostě bránit nedá. Celá jejich lajna hrála dobře.

Stejně jako ta vaše se Sobotkou a Kallou. Zatímco s prvně jmenovaným jste si už pár zápasů v minulosti zahrál, s Kallou jste nastoupil poprvé. Jak to, že jste se sehráli tak rychle?

Sehráli... Jako lajna jsme spolu absolvovali dva tréninky. Těžko jsme mohli něco nacvičit, všechno vyplynulo ze hry. Jsem rád, že jsme týmu pomohli.

Nebyli mladí spoluhráči z Jágra vyjukaní, když jste jim vyprávěl o jeho schopnostech?

To jim ani nemusím říkat, oni to vědí. Zase tak starý není, aby ho neznali. Spíš byli zdravě vyhecovaní, takové hráče chcete porazit a vytáhnout se na ně.

V poslední minutě jste byl vyloučen a s verdiktem sudích jste nesouhlasil tak vehementně, až vás předčasně poslali do kabin. Co se tam přihodilo?

Už jsem potřeboval domů. Nemohl jsem ani dejchat a při představě, že tam budu ještě půl minuty bránit, bych byl úplně hotovej. (směje se) Ne vážně. Zbytečné emoce, zbytečně jsem se nechal unést.

Měl jste pocit, že rozhodčí úrovni zápasu nestačí?

Nevím, jak se to teď smí hodnotit. Ale za ten závěr se jim chci omluvit, že jsem se nechal unést jako zamlada.

Jak jste se v libeňské aréně cítili jako hosté?

V hledišti to bylo tak vyrovnané, že ani nevím. Bylo příjemné, že jich přišlo tolik a byl bych rád, kdyby to pokračovalo. Samozřejmě, že nepřišli na mě, ale na kladenské kluky. Jarda tu hraje jednou za sedm let. Ale pomohlo to oběma týmům, nám se v atmosféře hrálo líp, než kdyby přišly tři tisíce. Ze zápasu se udělala větší show, byl to specifický zápas.

Reklama

Související témata: