Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílí po Hemském také bek Kindl z Detroitu

Pardubice

Během výluky v NHL bude hokejový obránce Detroitu Jakub Kindl působit v Pardubicích. Východočeský tým získal po útočníkovi Aleši Hemském z Edmontonu další výraznou posilu. Naopak možnost angažování centra Davida Krejčího z Bostonu se vzdálila kvůli drahé pojistce vítěze Stanleyova poháru z minulého roku.

Foto: Sport.cz

Obránce Jakub Kindl (vlevo) se raduje společně se spoluhráčem z Detroitu Drewem Millerem z gólu, který vstřelil v NHL Buffalu.

Článek

"Jakub Kindl se v pátek zapojí s týmem do tréninku," řekl generální manažer Pardubic Ondřej Šebek. Následně se rozhodne, zda poprvé nastoupí už v pátek na ledě Plzně, či v nedělním domácím utkání proti Českým Budějovicím. Pětadvacetiletý Kindl byl původně i v hledáčku Třince, který se ale později rozhodl ze zámoří angažovat jen beka Rostislava Kleslu z Phoenixu.

Kindl v tuzemsku patří právě Pardubicím, odkud odešel v roce 2004 do zámořské juniorské OHL do týmu Kitchener Rangers. Za Detroit, který jej draftoval o rok později v prvním kole jako 19. v pořadí, sehrál v NHL 106 zápasů a připsal si 17 bodů za tři branky a 14 asistencí. S Red Wings má ještě na rok smlouvu na 1,05 miliónu dolarů.

O startu opory Edmontonu Hemského se rozhodne až po jeho sobotním večerním příletu z Kanady. "Aleš se pak rozhodne, jak se bude cítit, jestli by hrál už v neděli, nebo až příští týden," doplnil Šebek. Pardubice chtějí angažovat další ofenzivní hvězdu Krejčího, ale možný příchod prvního českého hráče, který dokázal vyhrát produktivitu play off NHL, se komplikuje.

"Problém je ve výši pojistky, která je veliká. Jednáme o několika variantách, ale i ta nejnižší je v současné chvíli nad možnosti klubu. Jeho příchod v řádech příštích dnů je nereálný," doplnil Šebek. Krejčí má s Bostonem ještě na tři sezony smlouvu s ročním příjmem 5,25 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články