Hlavní obsah

Červenkova lahůdka! Slávistická řada dokonale rozebrala kladenskou obranu

Praha

Byli u všech tří slávistických branek a elitní formaci Rytířů složenou z hvězd NHL nejen tímto počinem předčili. Slávističtí odchovanci a toho času posily ze zámoří Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou s kladenským přírůstkem Jaroslavem Kallou poutali pozornost krásnými kombinacemi, vše pak korunovali parádním rozebráním obrany Rytířů, které předcházelo vítězné třetí trefě.

Článek

Při končící přesilové hře přepouští Červenka u pravého mantinelu puk Sobotkovi, okamžitě pádí do středu kluziště, následně dostává kotouč zpátky a v mezikruží má ideální pozici ke střelbě. Elitní kanonýr také ránu naznačí, pak se ale odpoutá od obránce a milimetrově přesným pasem nezištně nachází u levé tyčky číhajícího Kallu, který lahůdkovou kombinaci zakončuje do zcela odkryté branky.

Slavia už vedení 3:2 nepustila a proti nabitému kádru Kladna si připsala první výhru v sezóně. „Je to super pro mě i celý tým, protože jsme body potřebovali. Nekoukám na to tak, že jsme výhru zařídili my tři. Ale samozřejmě jsem nečekal, že nám to takhle půjde," přiznával po zápase Červenka.

Zatímco se Sobotkou se už se na ledě v barvách Slavie v dřívější době potkal, spolupráce s Kallou byla novinkou. „Jako lajna jsme spolu absolvovali dva tréninky. Těžko jsme mohli něco nacvičit, všechno vyplynulo ze hry," tvrdila nová posila z Calgary.

„S Červusem nám to klapalo vždycky. Umí nahrát puk do prázdné branky, což dneska předvedl. Já ať si najedu kamkoli, tak mě prostě najde. Známe se, takže to fungovalo super," pochvaloval si spolupráci s Červenkou Sobotka.

Reklama

Související témata: