Hlavní obsah

Kladno hlásí pátou posilu z NHL, přece jen našlo prostředky na Tomáše Kaberleho

Kladno
Aktualizováno

Už pátou posilu ze zámoří hlásí hokejisté Kladna. Středočeský klub se dohodl na spolupráci se svým odchovancem Tomášem Kaberlem. Klub přitom ještě na začátku týdne tvrdil, že na zaplacení pojistky obránce Montrealu Canadiens nemá finance. V dresu Rytířů by se Kaberle měl poprvé představit ve středu 26. září v pražské O2 aréně proti Pardubicím.

Foto: Stanislav Peška, Sport.cz

Tomáš Kaberle s otcem Františkem.

Článek

"Jsme samozřejmě moc rádi, že se nám podařilo Tomáše získat do týmu. Je to hráč světové extratřídy a žádný trenér na tuto zprávu nemůže reagovat jinak, než radostně," řekl pro oficiální klubové stránky kouč Zdeněk Vojta.

„Situace se změnila, naštěstí se nám přece jen podařilo dojít k dohodě. Nemůžu ale říct, kde přesně ke změně došlo, přesné informace nemám," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

Čtyřiatřicetiletý Kaberle se v nejbližších hodinách přesune ze zámoří do Čech, do nedělního zápasu na Spartě ještě kvůli aklimatizaci nezasáhne. Poprvé tak na sebe kladenský dres oblékne ve středu, kdy Středočeši přivítají v pražské O2 aréně Pardubice. Za ně by zase měli nastoupit útočník Aleš Hemský s obráncem Jakubem Kindlem.

Unikát nejen pro českou extraligu

Mladší z bratrské dvojice je již pátou posilou kladenských ze zámoří, proti Pardubicím se všichni objeví v jedné formaci. Obranu společně s Kaberlem vytvoří Marek Židlický, v útoku budou stejně jako ve středu proti Slavii hrát Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý.

„To je naprostý unikát nejen pro českou extraligu. Je to výjimečný a krásný moment, na který jsme patřičně hrdí," neskrývá Heral radost. „Bylo by fantastické, kdyby se nám proti Pardubicím znovu podařilo vyprodat O2 arénu," dodává.

Tomáš Kaberle je odchovancem kladenského klubu, naposledy si za něj zahrál během výluky NHL v sezóně 2004/05.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články