Hlavní obsah

Jágr ukázal cestu k výhře i na jedné noze: Soupeři v naší ledničce prohrávají už předem

Kladno

Tak konečně! Kladno se dočkalo první výhry v sezóně a nikoho nejspíš nepřekvapilo, že v tom měl prsty Jaromír Jágr. Vítkovicím dal při vítězství 4:1 gól, asistoval, ale také si stačil natáhnout přitahovač na noze a o víkendu plánoval navštívit fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jaromír Jágr se netváří zrovna šťastně, ale Kladno se v pátek doma pod jeho vedením dočkalo první výhry

Článek

Bylo to pro vás hodně jiné, než když jste ve středu hráli v O2 areně?

Je to jiný hlavně pro soupeře přijet sem do naší ledničky. (směje se) To už soupeř prohrává 1:0, nebo 2:0. Tady se nikomu nechce moc hrát

Spadla z vás trošku nervozita, když jste v 9 . minutě dal první gól zápasu?

Ze mě nemělo co spadnout. Cítil jsem se docela dobře. Od první minuty jsme diktovali tempo. Jen mě mrzelo, že jsme nedali šance, to by se nám mohlo příště vymstít. Někdy to není moc dobrý, když tlačíš a najednou soupeř ujede, vyrovná, a pak se zbytečně bojíme o výsledek.

Strhla vás ta kladenská atmosféra?

Je to změna, než když mi bylo třicet nebo dvaadvacet. Už to beru jinak, víc právě z té pozice  majitele než hráče. Žádnou nervozitu necítím. Je to dané i tím, že máme kvalitu, hlavně v naší lajně. I když budu hrát na jedné noze, tak vím, že šance můžu mít, protože tam je Židla, Tlusťoch a hlavně Pleky. To je psychická podpora, kterou ve svých letech potřebuju.

Od druhé třetiny jste svůj pobyt na ledě výrazně omezil, co se stalo?

Začal mě bolet přitahovač na noze. Nemohl jsem moc bruslit. Možná jsem to trochu přehnal, šel jsme si ve dvanáct v noci zatrénovat... Ale já se musím připravovat na NHL, moc zápasů mi tam nezbývá, takže musím být připravený, až to začne. Ale měl jsem pocit, že to máme pod kontrolou, nechtěl jsem riskovat, aby to bylo ještě horší. Pojedu za Pavlem Kolářem a na další zápas věřím, že budu připravený.

Třeba byste si mohl odpočinout v neděli proti Spartě...

Měl bych, co? (směje se). Slyšel jsem, že zdražili vstupenky, ani se nás nezeptali. Uvidíme.

Už po středečním zápase jste říkal, jak jste unavený. Nezmáhá vás moc tahle kombinace majitele a hráče?

Jsem hlavně rád, že to bylo 4:1 po dvou třetinách a mohli hrát všichni. To je pro mě důležitější než dát pět šest bodů za zápas. Měl jsem radost, že 20 lidí hrálo, byli vytížení a točili jsme čtyři lajny. Pokud to takhle bude pokračovat, tak až stávka skončí, můžu v klidu odjet do Ameriky a budu vědět, že tým je připravený vyhrávat.

Na zápas přišlo něco přes 5 tisíc diváků, nečekal jste víc?

Je nás tady 70 tisíc na Kladně a není to už móda chodit na hokej. Vím, že na nás přijde víc v Praze, což je smutný, ale atmosféra byla výborná. Věřím, že ti, co přišli, si to užili. Gólů mohlo být víc, ale na druhou stranu to musíš dohrát s úctou k soupeři. I při takovém výsledku se musíš naučit bez nervů bránit, protože ne vždycky to bude 4:0 nebo 4:1, ale taky 3:2... Hráči musí získat sebevědomí, a jak jinak ho získáš, než v zápase, kdy víš, že uděláš chybu a nic se neděje.

Teď vám ještě do týmu přibude další posila - Tomáš Kaberle.

Tomáš by měl přicestovat v neděli a nebylo by moc rozumný, aby nastoupil hned ten den, mohlo by se mu třeba něco stát. Ale věřím, že bude připravený na středeční zápas s Pardubicemi v O2 areně.

Předpokládám, že vytvoříte pětku hráčů z NHL, je to tak?

Je to dost pravděpodobný, nebylo by moc rozumný, kdyby přišel a hrál by jako jediný z NHL v jiné lajně.

Ve středu jste si stěžoval trochu na díry v obraně, potěšila vás hodně dohoda s bekem takového kalibru?

Není to jednoduchý, peníze jsou peníze a sehnat je v současné české ekonomice je docela problém. Kladenský tým asi už moc víc nabitý být nemůže a stejně přijde pět a půl tisíce diváků. Všechno závisí na sponzorech a jejich pomoci. Na vstupenkách moc peněz neseženeš, aby sis mohl dovolit zaplatit pojistky hráčů. Nakonec jsem rád, že to nějakým způsobem dopadlo a bude tu další vynikající hráč v našem mančaftu..

Zlepšuje se i sehranost vašeho útoku?

Minulý zápas byl pro nás všechny první po pěti měsících, to je hrozně náročný. Ať chceš nebo nechceš, je tam určitý tlak. Se Slavií jsme prohrávali, hráli jsme taky daleko víc než dneska. Soupeř na tebe čeká, ty se musíš do něčeho tlačit, tak je to daleko únavnější. Pokud vedeš, tak si můžeš kontrolovat svoje tempo. Mám respekt k hráčům Vítkovic, ale Červus je Červus a Sobotka je Sobotka. Neříkám, že jsme hráli dneska proti špatným, to vůbec ne, ale Červus se Sobotkou jsou sebevědomí hráči a musíš dávat pozor, aby ti neujeli. Uděláš chybu a dostaneš gól.

Reklama

Související témata: