Hlavní obsah

Obránce Ptáček je s 1036 starty rekordmanem extraligy. Štafetu převzal od Řezníčka

České Budějovice

V historii nejvyšší domácí soutěže nenajdete hokejistu, který by toho odehrál víc, než 37letý budějovický obránce František Ptáček. V pátek si připsal na konto už 1036. utkání.

Foto: David Veis, ČTK

Nový rekordman v počtu extraligových zápasů František Ptáček (vpravo), uprostřed generální manažer Českých Budějovic Zdeněk Blažek a zcela vlevo dosavadní držitel rekordu v počtu odehraných utkání Josef Řezníček.

Článek
Fotogalerie

„Nevěřil bych, že někdy dosáhnu takového počtu odehraných zápasů v extralize, ale když už to přišlo, rád bych číslo ještě navýšil. I když vím, kolik je za tím obětování a odříkání, často bohužel na úkor rodiny," vyprávěl Ptáček. O to překvapivějším dárkem pro něj bylo krátké flétnové vystoupení dcer Terezky a Milenky přímo na ledě. „Bylo úžasné, že mi holky přišly zapískat, byl jsem z toho fakt naměkko," říkal viditelně dojatý hráč.

Bývalý "Železný muž" gratuloval

Krátká slavnost ještě před úvodním vhazováním začala, když ohnivými kužely vyjel na hrací plochu rekordman, jenž se v čele historického pořadí osamostatnil před Josefem Řezníčkem, současným ředitelem extraligy. Ten přišel osobně blahopřát a dal Ptáčkovi pamětní puk i dres s číslem 1036. „Předal jsem symbolicky i jakousi štafetu rekordmana a moc rád právě Ptáčkovi, kterého si vážím jako hráče i jako člověka," přiznal Josef Řezníček.

Oslavenec odehrál každou třetinu výjimečného utkání v jiném speciálním dresu, které zdobí zvláštní emblém připomínající překonání rekordu. Jeden Ptáčkovi zůstane, druhý vystaví klub v hale a třetí bude prodán v aukci. „Byl to velký den Ferryho a cítil jsem velké odhodlání celého týmu, aby pro něj duel skončil úspěšně," uvedl kouč Peter Draisaitl.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín