Hlavní obsah

Transferkartu dostal Pavelec až těsně před svým extraligovým debutem, ten ale skončil prohrou

České Budějovice

Do extraligové branky se Ondřej Pavelec postavil poprvé v životě a hned v Budějovicích zažil duel reprezentačních gólmanů. Zatímco uzdravený Jakub Kovář propustil do sítě jedinou z 30 střel, zámořská posila Bílých Tygrů inkasovala třikrát a čtvrtý gól Liberec dostal při power play.

Foto: David Veis, ČTK

Liberecký gólman Ondřej Pavelec se občerstvuje během pauzy utkání v Českých Budějovicích

Článek

Byl jste z debutu hodně nervózní?

Snažil jsem se nemyslet na to, že v Česku chytám ligu vůbec poprvé. Z klidu mě nevyvedlo ani celodenní čekání na potvrzenou transferkartu. Povolení přišlo až těsně přes zápasem, snad čtvrthodinu před rozcvičkou. Byli jsme ale domluveni s trenérem, že pokud ho dostaneme včas do ruky, půjdu chytat. Bohužel to na ledě nedopadlo, jak jsem si představoval.

První dva góly jste dostal hodně smolně...

Přesně tak. U prvního tam puk trefil někoho z hráčů a skočil za mě do sítě, u druhého budějovickému hráči kotouč trochu sjel při střele a proklouzl mi nešťastně mezi betony. Možná se na tom úvodu nějak i podepsalo, že jsem téměř půl roku nechytal zápas.

Získal jste postupně větší jistotu?

S každým dalším zákrokem jsem se cítil lépe, i když musím říct, že to byl docela fofr. Stihl jsem s mužstvem zatím jediný trénink a doufám, že se nám bude dařit víc než v Budějovicích. Za sebe mohu slíbit, že už to bude jen lepší.

Dokážete odhadnout, jak dlouhá může být výluka v NHL, která určí dobu vašeho působení v Liberci?

Zúčastnil jsem se v poslední schůzky hráčské asociace v New Yorku a nejsem po ní zrovna optimistou v tom, že by výluka měla být jen krátká. Moc to na brzkou dohodu nevidím. Proto jsem rád, že mohu v Liberci chytat. Je mi pětadvacet a chci hrát hokej, ne někde čekat.

Reklama

Související témata: