Hlavní obsah

Po skvostné akci mu tleskali i sparťané. Škoda, že taková atmosféra není i v Kladně, řekl Jágr

Od začátku byli lepší, Spartu tlačili, ani na nedostatek šancí si stěžovat nemohli. Jenže ve druhé části zlomil při přesilovce hůl a místo gólu o pár minut později skórovala Sparta. Přesto to byl nakonec Jaromír Jágr a jeho Kladno, kdo se nakonec radoval. Výhru 4:3 vyšperkoval právě Jágr spolu se svými parťáky z útoku parádní kombinací předcházející čtvrté trefě. I diváci fandící Spartě v té době tleskali...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaromír Jágr láme hokejku v ostře sledovaném utkání Kladna proti Spartě

Článek

V závěru za stavu 4:2 jste zamířil na trestnou lavici a nad výrokem sudích jste se dost podivoval. Proč?

Nechápu, jak jsem mohl být vyloučený. V životě se mi nestalo, že bych byl vyloučený za to, že si chci rukou odstavit protihráče. Takhle to dělám 25 let a až teď hráč upadl. Sám jsem se divil...

Sparta hrála tvrdě celý zápas. Byla to v tomto ohledu zatím největší prověrka?

Osobně jsem se necítil moc dobře, ani jsem nechtěl nastoupit (Jágra trápí přitahovač svalu na noze - pozn. aut.). Ale jak se do toho dostaneš, už je povinností hrát. Druhou věcí je, že mě překvapilo, jak moc dobře Sparta hrála. Fyzicky, dobře bruslila. Čekal jsem, že to budeme mít daleko jednodušší. Ačkoliv jsme od začátku měli dobrý tlak, vyložené šance nepřicházely. Pořád jsem ale doufal, že je jen otázkou času, kdy se to zlomí.

Jenže do vedení šla Sparta... Ve druhé třetině jste navíc při přesilovce zlomil hůl a následně jste po nedorozumění se spoluhráči šli do čtyř. Co se stalo?

Moje první zlomená hokejka za dva měsíce... A zrovna v situaci, kterou máme sehranou, poprvé za tři zápasy nám vyšla. Moc šťastný jsem z toho nebyl, pak jsem navíc strašně dlouho čekal, než mi někdo podal novou. Hráč, který skákal na led, si myslel, že jdu střídat, tak nás najednou bylo na ledě šest. Prostě menší chyba...

Přitom inkasovaná trefa přišla v době, kdy jste diktovali tempo hry...

Měl jsem pocit, že od druhé třetiny máme trochu víc ze hry, akorát jsme nedávali góly. Sparta měla šance jen při přesilovkách. My jsme hru stáhli na tři lajny a cítili se dobře.

Vaši výhru sledovala zaplněná holešovická aréna. Co jste říkal atmosféře?

Škoda, že takovou nemůžeme mít na Kladně, to by bylo daleko lepší.

Lidi chodí na Jágra. Nepřekvapilo vás, že oproti duelu se Slavií, kdy většina z nich fandila Kladnu, dnes měla jednoznačnou diváckou převahu Sparta?

Přece nebudou Pražáci fandit Kladnu. To už by muselo jít o opravdu výjimečnou příležitost. Možná tomu tak bude ve středu proti Pardubicím, ale tam zase podle mě skoupili hodně lístků Pardubičáci. Ale nám to nevadí. Důležité je, že lidi přijdou a baví se. Když si najdou důvod, na hokej pořád chodí.

Zmínil jste váš zdravotní stav. Právě do duelu s Pardubicemi budete v pohodě?

Máme na to tři dny, určitě to bude daleko lepší. Proti Spartě jsem si vzal prášky proti bolesti, takže jsem to ani moc necítil. Navíc mi to v průběhu zápasu přišlo lepší. Ale je to nepříjemné.

Reklama

Související témata: