Hlavní obsah

Chomutov v extralize válí a brzy nasadí i Frolíka. Ale je to jen začátek, varuje Antonik

Josef PešoutSport.czPrávo

Bravurním způsobem si zatím počínají hokejisté Chomutova v extralize. Bez ostychu a přehnaného respektu prohánějí všechny zkušené soupeře a i díky tomu se vyšvihli na nevídané čtvrté místo v tabulce. V posledních dvou zápasech během tří dnů přitom nastříleli třináct gólů, takže jsou správným oživením nejvyšší soutěže. „Pro nás je každý bod cenný,“ řekl asistent trenéra Mikuláš Antonik v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Jak hodnotíte vítězství Pirátů v extraligovém duelu v Liberci?

Povedl se nám vstup do utkání. Dali jsme rychlé dva góly. Druhá třetina nás stála spoustu sil, ale dokázali jsme odpovědět na druhou branku domácích a znovu jsme utekli na dvoubrankový rozdíl. Když brankář Řehoř chytil trestné střílení, věřili jsme ve vítězství. To jsme si pojistili pátým gólem. Navíc se domácí kvůli vyloučením ani nedostali k závěrečnému tlaku.

Kdy se k týmu připojí útočník Michael Frolík, čerstvá posila z NHL?

Už s týmem trénuje, stihl i nedělní dopolední rozbruslení. V Liberci na zápase ale s námi ještě nebyl. Pokud se všechno stihne administrativně vyřídit, mohl by za nás nastoupit už v úterý v Třinci.

Po čtyřech kolech jste získali osm bodů. Přitom po úvodní domácí porážce od Brna jste měli nesmírně těžké vylosování se zápasy v Pardubicích, se Spartou a v Liberci. A mnozí fanoušci asi čekali černý scénář...

Víte, jak to v hokeji chodí. Každé spekulace jsou ošemetné. Pro nás je každý bod cenný. Vstoupili jsme do extraligy v roli nováčka a s pokorou. A že jsme se před favority předem nesložili, toho si moc vážíme. Čtvrté místo je skvělé, ale pořád je začátek sezóny.

Zatímco hlavní kouč Chomutova Jiří Doležal prožívá první trenérské extraligové angažmá, vy už jste sbíral zkušenosti jako asistent v Karlových Varech. Můžete oba kluby porovnat?

Vážím si toho, že jsem byl u historického mistrovského titulu karlovarského mužstva po boku trenéra Josefa Palečka. A pokud se dá už teď něco hodnotit, tak si myslím, že obě moje působiště v extralize mají podobné faktory. Tedy partu, kvalitní kádr, bojovný tým a velkou soudržnost.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice