Hlavní obsah

Poslední místo je kruté, litoval zklamaný Šmíd po premiéře v dresu Bílých Tygrů

Josef PešoutSport.czPrávo

Velké zklamání prožil při svém premiérovém startu za Liberec v této sezóně hokejový obránce Ladislav Šmíd. Ani bek Edmontonu, který vypomáhá mateřskému klubu při výluce v NHL, nezabránil porážce Bílých Tygrů 2:5 od nováčka z Chomutova.

Článek

„Že naskočím v neděli, jsem věděl asi už od úterý. Zablokoval jsem si letenku. Přiletěl jsem ale až v sobotu, trochu jsem se vyspal a druhý den jsem šel do zápasu. Cítil jsem se unavený, jenže se na to nechci vymlouvat. Celou první třetinu mi trvalo, než jsem si zvyknul na liberecké kluziště. I když je menší než na ostatních stadiónech, pořád je větší oproti Kanadě. Všiml jsem si, že se na něm dát víc pohrát s pukem," líčil Šmíd.

Udělali jsme moc chyb, litoval Šmíd

Neúspěšný výsledek ho hodně mrzel. „Udělali jsme moc chyb a musíme se z nich poučit do dalšího utkání. Bohužel jsme proti Chomutovu zaspali na začátku, kdy se soupeř cpal do naší brány. Hosté dali dva rychlé góly a byli na koni. Pak nám rozhodčí umožnil několik přesilovek, které jsme ale nedokázali využít. A po kontaktním gólu na 2:3 jsme při dalším střídání znovu inkasovali. To se nám nesmí stávat. A když jsme neproměnili ani trestné střílení, bylo fakticky rozhodnuto o zápase. Bohužel příliš brzy a v náš neprospěch," bilancoval urostlý bek, který dvakrát pobyl na trestné lavici. „Zápas jsem intenzivně prožíval. Nikdo z nás nechtěl prohrát, z toho vyplynuly i zákroky, které ale nebyly nijak tvrdé," pravil obránce.

Návrat do Liberce bere jako srdeční záležitost. „Myslel jsem, že se vrátím až na konec kariéry. S tou stávkou v NHL se moje působení v klubu trochu uspíšilo. Mám tady rodinu, kamarády i výborné hokejové zázemí. Škoda jen toho, že jsme na dně tabulky. To je krutý fakt, ale věřím, že se zvedneme. Je to jen otázka času," mínil Šmíd.

Pavelec: Dostali jsme haluzáky

Liberecký brankář Ondřej Pavelec obdržel dva góly za necelou minutu a půl po úvodním vhazování. „Puky šly mimo branku, ale šťastně trefily hokejky chomutovských hráčů a padly do sítě. Byly to "haluzáky", každý gól se ale dá chytit. I za stavu 0:2 se mohlo pořád s tím vývojem něco dělat. Nám to tam však nespadlo. Přesto si myslím, že jsme bojovali, ale měli jsme smůlu. Snad jsme si ji vybrali za oba zápasy v Budějovicích a proti Chomutovu," uvažoval gólman.

Na fakt, že dlouho nechytal, se nechtěl vymlouvat. „Hokej je stále stejný. Nehledám v tom vědu. Musíme zapracovat na přesilovkách, byť nemůžeme čekat, že každou z nich proměníme. Extraliga je plná výborných gólmanů a někdy o jejich výkonu rozhoduje i štěstí," dodal Pavelec.

Příští zápas hraje Liberec ve středu v Plzni.

Reklama

Související témata: