Hlavní obsah

Hemský půjde do boje už ve středu proti Jágrovi a spol.

Pětku hvězdných Kladeňáků v čele s Jágrem prověří ve středu megastar Edmontonu útočník Aleš Hemský v dresu Pardubic. V neděli na svůj nový tým v době výluky dohlížel pouze z tribuny, ale v O2 aréně už vyjede za Východočechy na led.

Foto: Milan Malíček, Právo

Aleš Hemský posilou Pardubic.

Článek

Vlétnout hned druhý den po sobotním příletu ze zámoří na led do ostrého zápasu proti Českým Budějovicím vyhlášený hračička odmítl. Patrně i kvůli velkému rozdílu mezi časovými pásmy a náročnému cestování tak pouze sledoval herní systém Východočechů a počínání svých nových spoluhráčů, které však dobře zná z nedávné letní přípravy.

Jedenáct hodin v letadle

"Přiletěl jsem v sobotu večer, moc jsem toho nestihl. Letěl jsem z Edmontonu do Londýna devět hodin a pak další dvě z Londýna do Prahy," přiblížil Hemský, který bude muset vstřebat časový posun osmi hodin. "Je to zvláštní. Člověk je trochu ospalý, ale musím si na to zvyknout," doplnil devětadvacetiletý pardubický rodák a zároveň odchovanec tamního hokeje.

S týmem již ale trénuje a s trenéry již stihl půlhodinovou poradu. "Rozebrali jsme základní věci, systém, hraní buly, přechod středního pásma a tak," přiblížil Hemský. Do hry se chystá naskočit ve středu, kdy lákadlo v podobě startu mnoha hvězd v kladenském dresu (Jágr, Plekanec, Tlustý, Židlický a Kaberle) v součtu s očekávanou podporou ze strany pardubických fanoušků patrně znovu zaplní hlediště libeňské haly.

Radost z volného čísla 83

"Moc se na toto utkání těším. Předpokládám, že přijde hodně diváků, budeme hrát proti Jágrovi a klukům z NHL. Bude to určitě zajímavé," prohlásil Hemský, jemuž udělalo radost, že v pardubické kabině na něho zbylo oblíbené číslo 83. "Když člověk někam přijde, tak si vezme svoje číslo, a já jsem rád, že třiaosmdesátka zůstala volná," pochvaloval si.

Výluka v NHL a s ní spojená jednání mezi hráčskou asociací NHLPA a majiteli klubů, se podle jeho informací nikam nepohnula. "Nijak se to teď nevyvíjí, přestali se bavit. Potrvá to zhruba měsíc, než budou jednání pokračovat. Teď se nejedná, stejně by byly kempy, takže se teď čeká do začátku řádné sezóny v NHL. Pak se asi začnou bavit," předpověděl Hemský.

V otázce, jak dlouho bude on sám v Pardubicích, nechtěl i proto předbíhat. "To v tuto chvíli nevím, rád bych si také odpověděl. Nevím, uvidíme," uzavřel mistr světa z roku 2005, který je v prestižní lize dosud věrný výhradně barvám Oilers, kteří si ho vybrali při draftu 2001 jako celkově 13. hráče v pořadí. V dresu Olejářů má už 559 startů a nasbíral 431 bodů (124+307). V play off přidal 17 bodů (6+11) ze 30 utkání.

Kam ho zařadí?

Kam ho však zařadí v pardubické sestavě, to kouč Pavel Hynek zatím odmítl upřesnit. "Jsou to samozřejmě příjemné starosti najít místo pro takového hráče, ale kam ho postavím, to si nechám pro sebe," uvedl Hynek konkretizovat, jaké má záměry se synem současného sportovního manažera Pardubic Petra Hemského.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice