Hlavní obsah

Neuvirth těžce vydýchával porážku Sparty. Už se ale těší na Ovečkina

České Budějovice

Postavili gólmana z NHL, přesto potřetí za sebou hokejisté Sparty v extralize prohráli. Michal Neuvirth předvedl v Budějovicích 34 úspěšných zásahů, na bodový zisk to hostům ale nestačilo.

Článek

„Jsou to paradoxy. Budějovice na nás v úvodu vlítly, měly devatenáct střel, přesto jsme první třetinu vyhráli. V poslední třetině jsme zase byli jasně lepší my, jenže jediný gól dali domácí," líčil 24letý brankář Washingtonu, který se rozhodl při výluce NHL chytat za Spartu. „Poprvé v životě jsem naskočil do sezóny rovnou ostrým duelem o body, aniž bych předtím odchytal přípravné střetnutí," přiznal, že šlo o docela nepříjemnou situaci.

Zápas stál hodně sil

„Stálo mě to hodně sil, ale zase vím, že se mohu jen zlepšovat," říkal Neuvirth, jenž se Spartou trénoval od pátku. „Dohoda s koučem ale zněla, že chytat začnu, až se budu cítit na ledě dobře. Zápas je přece jen něco jiného a těžko mluvit o spokojenosti, když jsme tady prohráli," pokračoval gólman, který přiznal i určitou dávku nervozity.

„Říkali jsme si s obránci, že se neznáme, takže spolu musíme hodně mluvit. V tom problém nebyl, i když mě zamrzelo, že před vyrovnáním Budějovic jsme v oslabení měli puk na hokejce a nevyhodili ho," uvažoval.

Neuvirth zatím netušil, jestli bude chytat i zítra doma proti Třinci. „Chtěl bych na ten zápas pozvat rodiče, protože do Budějovic to měli z Ústí přece jen daleko," vykládal. Asistent sparťanského kouče Jan Votruba k tomu řekl: „Žádný klíč k dalšímu nasazování gólmanů jsme neurčili, budeme to řešit zápas od zápasu. Schwarze bereme jako jedničku, ale zatím chytal všechno, proto jsme teď dali šanci Neuvirthovi. Rozhodně nezklamal."

Nejasnost vytížení i délky angažmá ve Spartě gólmana netrápí. „Pojistku mám vyřízenou na dva měsíce. Pokud se NHL nerozběhne do konce října, tak spousta zatím vyčkávajících hráčů bude chtít do Evropy, jenže už těžko seženou někde práci. Nelituju, že jsem ve Spartě už teď," líčil Neuvirth a příští sobotu se chystá jako divák na utkání Lva v KHL.

„S Dynamem přijede spoluhráč z Capitals Ovečkin a slíbil, že mi nechá nějaké lístky, tak se určitě půjdu podívat."

Reklama