Hlavní obsah

Klepaly se mi trochu ruce, přiznal po nejjednodušším gólu v kariéře sparťan Pacovský

Praha

Byla to jedna z nejjednodušších branek v jeho dosavadní kariéře. Sparťanský útočník Dominik Pacovský vstřelil ve čtvrteční předehrávce 6. kola hokejové Tipsport extraligy gól do sítě Třince poté, co zachytil špatnou rozehrávku brankáře Šimona Hrubce.

Článek

Při lehkém zranění Hamerlíka dostal v brance Ocelářů příležitost Hrubec, který tak poprvé v životě odchytal celý extraligový zápas. Na první třetinu na ledě Sparty však nebude mít talentovaný gólman příjemné vzpomínky. Po jeho hrubce totiž srovnal holešovický tým na 1:1. Českobudějovický odchovanec vyjel těméř až k modré čáře, aby rozehrál puk. Jenže se mu to vůbec nepovedlo. Kotouč zachytil Pacovský a střelou do prázdné brány rozjásal domácí fanoušky.

"Byl to jeden z nejjednodušších gólů, které jsem dal," řekl forvard Sparty, který měl při zakončení obavy, aby opuštěnou klec trefil. "Trochu se mi klepaly ruce," přiznal s úsměvem Pacovský, jenž o dvě minuty později poslal Spartu dokonce do vedení.

Jenže Pražané náskok neudrželi. V utkání neproměnili dvě přesilovky pět na tři, a přestože nepodali špatný výkon, nakonec podlehli Slezanům 3:4. K vítězství hostů výrazně přispěl gólman Hrubec, kterého zaváhání z první třetiny nerozhodilo a postupně se rozchytal k velmi dobrém výkonu. V premiéře čelil dohromady pětačtyřiceti střelám soupeře.

"Oklepal jsem se a nakonec se cítil mezi tyčemi výborně. Jsem šťastný, že jsem dostal šanci a snad se do brány podívám i příště," prohlásil Hrubec. Jeho chyba Oceláře body nestála a tak si nadějný brankář z laciného gólu lámat hlavu nemusel. "Vyrazil jsem pro puk k modré a chtěl jsem ho rychle odehrát, ale Pacovský mou myšlenku přečetl. Neměl jsem pro něj vůbec jezdit, byla to nezkušenost," poznamenal.

Reklama