Hlavní obsah

Zatím nám to šlape, tak si hokej užíváme, glosoval střelec Tlustý další kladenskou výhru

Chomutov

Start Jágrova a Plekancova Kladna podle očekávání poprvé v sezóně vyprodal chomutovskou arénu, odkud si hokejisté středočeského celku odvezli tři body za vítězství 3:1. Klíčové dva góly vstřelil útočník Jiří Tlustý, který pokaždé zužitkoval skvělou souhru první kladenské formace. Zároveň tak zlomil odpor houževnatě bojujícího nováčka soutěže.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Kladenskému křídelníkovi Jiřímu Tlustému (v bílém) to střílí, dvěma góly rozhodl o výhře nad Chomutovem. Takhle se radoval i v utkání se Spartou

Článek

Není divu, že Tlustý se stal po zápase nejvyhledávanější postavou ze všech aktérů extraligového duelu.„Výsledek vypadá lichotivě, ale nebylo to vůbec jednoduché utkání. O to více těší tři body. Domácí hráli velice dobře, to se musí uznat. Měli jsme problémy s tím, abychom se dostali do jejich obranné třetiny. A trošku jsme se trápili i při vlastních přesilovkách. Nemohli jsme se dlouho prosadit, ale naštěstí jsme zabrali a dali jsme potřebné branky," líčil hrdina večera.

Přesto našel na hře svého týmu v Chomutově menší neduhy. „Některé akce jsme překombinovali. Určitě nebyl v hale nejlepší led, který nesvědčil našim nahrávkám. Moc jsme chtěli hrát technicky místo toho, abychom vystřelili. Z toho se chceme poučit do dalších kol," uvažoval Tlustý.

Cenil si ale defenzivní hry svého týmu. „Dobře jsme bránili v oslabení. Dostali jsme v zápase jen jeden gól, a to byl základ k tomu, abychom vážně mohli pomýšlet na tři důležité tři body. Ani za stavu 2:1 jsme nepolevili v obraně a závěr jsme si pohlídali, takže nedošlo k nějakému hektickému finiši soupeře," podotkl forvard.

A vysekl poklonu spoluhráčům Jágrovi a Plekancovi. „To jsou hokejisté velkých kvalit a snažím se s nimi spojit na ledě. Často navíc improvizujeme. Dokážeme si vyhovět a vzájemně si pomáháme v ofenzívě, což je i pro tým hodně důležité. Musíme se ale toho držet a makat," vykládal.

„Když Jarda Jágr vezme puk, nalepí se na něj dva hráči, čímž se otevře prostor pro jednoho z nás. Musíme se Jardovi ukazovat, protože má sílu a předvídavost. Prostě to umí a hodláme z jeho výjimečnosti těžit co nejdéle. Zatím nám to šlape. Hokej si užíváme a je nádhera zahrát si takovými borci," vykládal produktivní útočník, který bere působení na Kladně za srdeční záležitost.

„V klubu jsem se naučil hrát hokej a teď mu to splácím. Nejde mi o to, abych sám exceloval. Prioritní je, že sbíráme body. Naším úkolem je pomoci mužstvu před případným odjezdem do zámoří," uzavřel Tlustý.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín