Hlavní obsah

Mlátičky se konečně potkaly! Bijec Hollweg se musel sklonit před Kočím

Marek BurkertSport.czPrávo

Kdo si počkal, dočkal se. Pěstní souboj plzeňského ranaře Ryana Hollwega se sparťanským bijcem Davidem Kočím okořenil nedělní hokejovou přestřelku, po níž má pražský tým na kontě už pět porážek v řadě a choulí se v nejnižších patrech extraligové tabulky.

Článek
Fotogalerie

Na krásnou kombinaci před Strakovým gólem, Balejovu kulišárnu, nebo Fosterovou baseballovou dorážku nejspíš fanoušci brzy zapomenou. Šarvátka ze 45. minuty nedělního duelu jim ale dozajista v paměti uvízne. Málokdy je u nás k vidění střet dvou hráčů, kteří mají za sebou desítky bitek i v NHL.

Kočí se za stavu 5:2 pro Plzeň u domácí střídačky vrhnul na Hollwega, jenž na začátku konfliktu vůbec nevypadal, že se chce prát. „Ani neměl důvod, ale my potřebovali něco změnit," tvrdil Kočí, který svým atakem Spartu opravdu probudil k závěrečnému náporu.

Sparťan využil překvapení i značné výškové převahy a zasadil Hollwegovi pár tvrdých direktů. „Prostě na mě skočil a začal mě mlátit," líčil podsaditý Američan. V žádném případě ale nekapituloval. „Není lehké prát se s chlápkem, co má dva metry a 110 kilo. Kočí je jiná kategorie," řekl Hollweg. Přesto svému soupeři zasadil několik přesných úderů na tvář a právem se mohl cítit jako vítěz, byť ho sok v závěru dlouhého souboje strhnul k ledu.

Oba pak putovali předčasně do sprch, Kočí si cestou vyslechl své od plzeňských diváků, když ještě při odchodu z ledu praštil do plexiskla. „Atmosféra v Plzni je perfektní, vyhecovaná. Já to mám rád. Lidi by mohli být trochu slušnější. Z mé strany v tom není nic osobního, je to prostě součást hry," prohlásil Kočí a měl i vzkaz pro plzeňského kouče Razýma. „Jejich trenér si musí uvědomit, že nemůže poslat na led Ryana (Hollwega), když jsem tam já. To je pak jasné, co se stane," dodal sparťan.

Pod mohutným knírem se však uculoval Hollweg, jemuž chyběla jen přesná nahrávka, aby dosáhl hattricku Gordieho Howea (gól, asistence, bitka). „Cením si spíš toho gólu, byl první za Plzeň. Bitek ode mě ještě lidé uvidí...," pronesl významně.

Reklama