Hlavní obsah

Žemlička ve Spartě skončil! Poslední tým extraligy přebírá Václav Sýkora

Prvním koučem, který skončil ve své funkci v této sezóně hokejové extraligy, se stal Richard Žemlička ve Spartě. Po sérii šesti porážek za sebou ukončil své angažmá v holešovickém klubu už po osmém kole. V roli hlavního trenéra ho střídá Václav Sýkora, jenž si zvolil za asistenta Jana Votrubu, který v této roli působil i po boku Žemličky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Richard Žemlička (vpravo) skončil ve Spartě už po osmém kole.

Článek

Žemličkovi definitivně „zlomila vaz" úterní porážka od Zlína 1:4. Podle informací z klubu probíhala jednání o trenérské rošádě dlouho do noci. Sýkora se ujme týmu už na dopoledním tréninku. „Není to změna, která má být jen okamžitým impulsem pro tým, ale změna, která má potenciál vrátit nás na správnou cestu," věří předseda představenstva klubu Petr Bříza.

Václav Sýkora se vrací do Sparty po deseti letech. V sezóně 2001/2002 ji dovedl k mistrovskému titulu. Žemličkovo působení v roli hlavního kouče mělo jen krátkého trvání. Do funkce byl povýšen na začátku sezóny z pozice asistenta, kterou vykonával pod vedením Josefa Jandače. Spolu dovedli Spartu k vítězství v základní části, ale hned ve čtvrtfinále tým ztroskotal na pozdějším finalistovi Kometě Brno.

Reklama

Související témata: