Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílí útočník Bostonu David Krejčí

Pardubice
Aktualizováno

Dres obhájců titulu z Pardubic by mohl v brzké době obléknout útočník David Krejčí. Vítěz Stanleyova poháru se vydá v nejbližších hodinách do České republiky a první zápas v barvách východočeského celku by teoreticky mohl absolvovat již v pátek proti Vítkovicím. Klub momentálně dolaďuje administrativní náležitosti jeho angažmá.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Krejčí na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„Mohu potvrdit, že David přiletí. Jsme dohodnuti, ještě to ale není dotažené do konce. V současné době se řeší papíry a formality," řekl ve středu pro Sport.cz generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek.

Východočeši si od jednoho z nejlepších českých útočníků v NHL hodně slibují. "Věříme, že mužstvo v něm získá  výraznou posilu," uvedl pro oficiální internetové stránky klubu sportovní manažer Pardubic Petr Hemský.

Krejčí se stane třetí zámořskou akvizicí Východočechů. Za tým momentálně nastupují křídelník Aleš Hemský z Edmontonu a zadák Jakub Kindl z Detroitu. Rodák ze Šternberku by se mohl v sestavě Pardubic objevit již v páteční předehrávce 35. kola proti Vítkovicím. "Je to možné. Děláme vše pro to, aby mohl hrát co nejdříve," sdělil Šebek.

Novým kapitánem se stal Somík

Svěřencům trenéra Hynka se start do nového ročníku nejvyšší soutěže nevydařil. Po osmém kole jim patří s bilancí dvou výher a šesti porážek až třinácté místo v tabulce. Pardubice se snaží vymanit z krize. Vedle zmiňované posily se rozhodly změnit i kapitána. "Céčko" na dresu převezme po Aleši Píšovi slovenský útočník Radovan Somík. "Působí v Pardubicích delší dobu, má pozitivní myšlení, je vůdčí osobností týmu a platí za jistého mazáka, jak se mezi hokejisty říká. Dokáže mužstvo pozvednout," prohlásil Petr Hemský.

Reklama

Související témata: