Hlavní obsah

Vítěz Stanleyova poháru Bickell posílí Znojmo

Znojmo

Hokejisty Znojma, kteří hrají mezinárodní EBEL ligu, posílí v době výluky v NHL kanadský útočník Bryan Bickell. Šestadvacetiletý forvard hájí v zámořské soutěži barvy Chicaga, s nímž v roce 2010 slavil vítězství ve Stanleyově poháru. Orli si od něj slibují kvalitu v zakončení, důraz před bránou a přínos v přesilových hrách. O příchodu důrazného křídelníka informovaly ve středu oficiální internetové stránky znojemského klubu.

Foto: Rostislav Pfeffer

Radost hokejistů Znojma (ilustrační foto).

Článek

„Měli jsme určitý okruh hráčů, mezi kterými probíhal výběr. Mohli jsme za případné podpory sponzora přivést top hvězdu a tahák typu Vincenta Lecavaliera, ale rozhodli jsme se jít raději cestou, kterou si můžeme sami dovolit," řekl pro oficiální web klubu trenér Znojma Martin Stloukal.

Orli si nakonec vybrali Bickella. Rodák z kanadské provincie Ontario hokejově vyrostl v Torontu. Do organizace Blackhawks zamířil v roce 2006. Zpočátku působil zejména na farmě v Rockfordu. Kvalitními výkony v záložním mužstvu si však řekl o místo v kádru Jestřábů, s nimiž v roce 2010 dosáhl až na Stanleyův pohár. V minulé sezóně odehrál za Blackhawks 71 zápasů základní části, v nichž nasbíral 24 bodů za 9 gólů a 15 asistencí. V šesti zápasech play-off pak dvakrát skóroval.

Bickell se domluvil se Znojmem na měsíční smlouvě s možností prodloužení pro obě strany. „Pokud výluka skončí, může se samozřejmě vrátit do zámoří i dřív. Podle zpráv, které máme, to ale na brzký konec lock-outu příliš nevypadá," uvedl Stloukal.

Reklama