Hlavní obsah

Hokejisty Sparty posílí Tomáš Rachůnek a Vantuch

Praha

Holešovičtí reagují na odchod francouzských bratrů Treillových. Z Liberce přichází řízný útočník Lukáš Vantuch. Ze Lva Praha pak sparťané získali Tomáše Rachůnka. Oba hráči jsou v týmu na měsíční hostování.

Foto: Sport.cz

Tomáš Rachůnek (vpravo) bude oblékat dres Sparty.

Článek

Pražský tým pokračuje v hráčských rošádách, které předznamenal už vynucený odchod Yoricka a Sachy Treillových. Příchozí Rachůnek s Vantuchem budou mít v týmu spíše defenzivní úkoly. Vedení si od nich slibuje hlavně kontaktní hokej, kterým budou znepříjemňovat soupeřům pobyt na ledě.

Tomáš Rachůnek ve Spartě působil již v minulé sezóně. Poté se vydal do nově vzniklého klubu KHL Lev Praha. Tam se však v mohutné útočné konkurenci k pravidelné hře neprosadil, a tak dočasně míří do Sparty.

Nejmladší člen hokejové generace Rachůnků odehrál loni v extralize kompletní porci utkání a připsal si 18 bodů za deset gólů a osm asistencí.

„Měl tady výbornou sezónu. Když teď nedostává tolik příležitostí v mužstvu Lva, jsme rádi, že se nám podařilo dohodnout se," říká kouč Sparty Václav Sýkora. „Je to mladý kluk, který chce hrát a je to na něm vidět. Neschází mu nasazení, pohyb, bojovnost a je velmi odolný ve fyzickém kontaktu se soupeřem," sdělil trenér pro klubový web hcsparta.cz.

Oba hráči nastoupí proti Slavii

Lukáš Vantuch je univerzální hráč, který loni v dresu Liberce vsítil 13 branek. Letos zatím zůstává bez zásahu. Ve Spartě se pokusí o probuzení svého střeleckého potenciálu. Sýkora prohlásil, že od něj bude očekávat hlavně silový hokej s poctivým dohráváním soubojů. Navíc ocenil jeho univerzálnost, jež ho předurčuje k hraní na kterémkoliv útočném postu.

Nové sparťanské akvizice nastoupí již ve večerním utkání v derby proti pražské Slavii. Sparta touží zlomit šestizápasovou sérii porážek a doufá, že Rachůnek s Vantuchem jí k tomu budou nápomocní.

Reklama

Související témata: