Hlavní obsah

Měl jsi otřesy mozku a nepojistíme tě, slyšel Krejčí. Ale už v pátek si zahraje extraligu

Michal OsobaPrávo

Cesta z Bostonu do Pardubic byla pro loňského vítěze Stanleyova poháru Davida Krejčího hodně složitá. Obrazně i ve skutečnosti. Nejprve starosti s pojistkou, poté zdržení při přestupu na letišti v Mnichově. Ale už v pátek hvězdný hokejový útočník naskočí do extraligy v duelu s Vítkovicemi!

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník David Krejčí pózuje s pardubickým dresem.

Článek
Fotogalerie

Co vás na cestě z Bostonu do Prahy zdrželo?

Zrušili mi let z Mnichova, tak jsem tam musel čekat od deseti do tří. Odlétal jsem ve středu v osm večer amerického času, takže to byl docela dlouhý den…

Nevypadáte ale příliš zničeně…

Trochu jsem se prospal během těch pěti hodin na letišti. Zase tak unavený nejsem.

Extraliga už má za sebou osm kol, na čem se zadrhlo vaše angažmá?

Neměl jsem pojistku. Prodělal jsem dva otřesy mozku a pojišťovna mě nechtěla pojistit. Nešlo o částku, ale o pojistku samotnou. V pondělí to můj agent v zámoří vyřídil, s Pardubicemi jsme byli domluvení, tak můj agent v Česku zavolal panu Hemskému a ve středu jsem letěl.

Jak se tedy podařilo nakonec pojistku vyřídit?

Sám nevím. Agent na tom pracoval několik hodin denně, naštěstí se to povedlo.

Zájemců o vaše služby ale bylo víc, co nakonec rozhodlo pro Pardubice?

To je pravda, ale mě potěšilo, že se ozvaly Pardubice. Vyhrály titul, takže jsem věděl, že mají kvalitní tým, ačkoli dva kluci odešli do Ruska. Bavil jsem se o tom i s Alešem Hemským. Bohužel mají špatný začátek, snad se to otočí.

Také na vás fanoušci spoléhají jako na spasitele…

Doufám, že ode mě nebudou čekat zázraky. Ale samozřejmě se budu snažit nechat na ledě všechno, dát do toho 110 procent a pomoct Pardubicím k bodům.

Jak se těšíte na spolupráci s vyhlášeným hračičkou Hemským?

Už pár zápasů odehrál, tak snad mi ze začátku pomůže. Ale já jsem se na sezónu chystal poctivě, jsem v dobré kondici, tak by to problém být neměl.

Jak jste se za oceánem v době výluky připravoval?

Trénovali jsme pětkrát týdně na ledě, asi dvacet kluků z NHL. Bylo to bez trenéra, ale docela kvalitní příprava. Akorát můj poslední zápas byl na mistrovství světa. Fyzicky se cítím dobře, jen ta zápasová pauza je dlouhá.

K tomu přechod na široký led…

Zase to bude trochu jiné, ale své poslední utkání jsem hrál na něm, tak snad to nebude trvat tak dlouho jako na mistrovství světa a za pár zápasů si zvyknu.

Dokážete odhadnout, jak dlouho se v Evropě zdržíte?

Dokud výluka neskončí. Nevypadá to zatím dobře, ale těžko říct. Ani sami majitelé a zástupci hráčské asociace nevědí…

Na druhou stranu zahrát si doma extraligu má také něco do sebe, ne?

Určitě, teď to beru jako příjemnou věc, poprvé si zahraju extraligu před rodiči a kamarády. Ale když bude výluka trvat déle, asi budu přemýšlet jinak.

Navíc tu potkáte i spoluhráče z Bostonu. V Plzni chytá Tuukka Rask, do Budějovic má namířeno Andrew Ference, k tomu Zdeno Chára v pražském Lvu…

Bude to divné proti nim hrát. I když proti Zdendovi jsme hráli na mistrovství světa, na olympiádě zase proti pár hráčům z Německa.

Plánujete se s Chárou v Česku potkat?

Domlouvali jsme se, když jsme odjížděli. Zdenda odletěl o den dřív, tak si zavoláme. Uvidíme, jestli bude vůbec čas, program je nabitý.

Po zisku Stanleyova poháru tu s vámi byla také americká přítelkyně Naomi, dorazí za vámi partnerka i teď?

Dorazí. Ale teď se tu chvíli usadím sám a pak se domluvíme, kdy přiletí.

Reklama

Související témata: