Hlavní obsah

Říha pěl ódy na Lva i fanoušky, jen led v O2 areně jej vytočil. Ovlivnil výkon všech hráčů, tvrdí

Praha

Návrat do Česka bral prestižně. Aby ne, když v Rusku je oproti tuzemsku brán za uznávaného trenéra. Miloš Říha svůj Petrohrad dovedl v pražské O2 areně k výhře nad Lvem a po zápase neskrýval spokojenost. „Za tři body jsme strašně rádi, domácí mají výborné mužstvo,“ složil poklonu nováčkovi soutěže.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Ska Petrohrad Miloš Říha.

Článek

„Začali jsme velmi dobře, první třetinu jsme plnili všechny taktické pokyny. Potom jsme ale od naší taktiky ustoupili a hráli příliš individuálně, za což jsme byli potrestáni," přiznával Říha, že jej mrzelo, jak jeho svěřenci ve druhé třetině přišli o vydobytý dvoubrankový náskok.

Lev náskok soupeře vymazal i podruhé, když ve třetí třetině srovnal na 3:3. Vzápětí přitom mohl jít poprvé v zápase do vedení, místo toho ale nakonec vystřelil Petrohradu plný bodový zisk Tarasenko. „Mohlo to skutečně dopadnout obráceně. To kdyby dal gól Hossa, který jel ze strany skoro sám na brankáře," posteskl si kouč Lva Josef Jandač.

Třináct tisíc fanoušků

Na utkání dorazilo téměř třináct tisíc fanoušků a oba stratégové si atmosféru pochvalovali. „Přijelo jedno z nejlepších mužstev KHL, zvučná jména lákají. Diváci vytvořili perfektní atmosféru, pro hokej to bylo jen dobře," liboval si Jandač.

„Atmosféra byla vynikající. Hráči to vycítili a nasazení tomu odpovídalo. Škoda, že kvalita ledu byla tak špatná, ovlivnilo to výkon všech hráčů," postěžoval si Říha, který bral utkání ve své rodné zemi prestižněji. „Byl jsem rád, že jsem hrál v Česku. Je to větší motivace, člověk chce ukázat své mužstvo," přiznával třiapadesátiletý trenér a neopomněl českého nováčka v soutěži pochválit. „Lev má výborné mužstvo. Jsme strašně rádi za tři body."

Reklama

Související témata: