Hlavní obsah

Budějovice jsou blízko dohody s Milanem Michálkem a Hanzalem! Pomůže jim i Prospal?

České Budějovice
Aktualizováno

V pondělí hokejové České Budějovice oznámily, že s mužstvem trénuje útočník Martin Hanzal a zájem mají i o dalšího forvarda Václava Propsala. O den později klub na svých internetových stránkách uvedl, že je blízko dohody s kanonýrem Milanem Michálkem. A to za Jihočechy už v pátek nastoupí další hráč z NHL, obránce Andrew Ference. Zrodí se stejně jako na Kladně hvězdný tým postavený na zámořských posilách?

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočník Milan Michálek.

Článek

Milan Michálek od dnešního dne s Mountfieldem trénuje a klub potvrdil, že po dobu výluky by o služby odchovance Jindřichova Hradce, který do extraligy nakoukl právě v Českých Budějovicích, moc stál.

"Byli jsme spolu ve stálém kontaktu. Milan včera (v pondělí) přiletěl do Čech a dnes už se zapojil do společné přípravy s naším mužstvem," prohlásil sportovní manažer klubu Petr Sailer. "Mám zájem a chuť hrát za českobudějovický klub," vysílá všem fanouškům Jihočechů příznivý vzkaz sám Michálek.

"V současné době řešíme možnost pojištění jeho kontraktu, stejně jako třeba právě u Václava Prospala. Důležité však pro nás je to, že také Milan má zájem obléknout dres našeho klubu v extralize," dodává Sailer. Michálek má v NHL ještě dva roky platný kontrakt s Ottawou, který mu zaručí 10,75 miliónu dolarů.

Start Hanzala s Prospalem se blíží

To však není jediná posila, která by v blízké budoucnosti mohla obléknout českobudějovický dres. Už v pátek by měl ve Zlíně nastoupit kanadský obránce Andrew Ference, Jihočeši navíc dolaďují kontrakt s Martinem Hanzalem, který s mužstvem rovněž trénuje. "V současné době čekáme už pouze na potvrzení pojistky jeho kontraktu v NHL ze strany Phoenixu. Jakmile toto potvrzení budeme mít v ruce, startu Martina Hanzala nebude nic bránit," přibližuje Sailer.

A čtvrtou zámořskou do party by mohl být ostřílený útočník Václav Prospal. Ten klubu během poslední zámořské výluky NHL v sezóně 2004/05 pomáhal spolu s Ferencem k návratu do extraligy.

"Jsme spolu v dlouhodobém kontaktu, Vašek má zájem být součástí našeho týmu. Jakmile přiletí, budeme spolu dále jednat o tom, kdy by mohl naskočit do extraligových zápasů. Jak nám sdělil, ze všeho nejdříve však chce kvalitně potrénovat společně s týmem a teprve poté se zapojit do zápasů," řekl Sailer už v pondělí.

Dosud jedinou zámořskou posilou, která už za České Budějovice nastoupila, byl obránce Radek Martínek. Ten ale mužstvo po pátečním duelu s Třincem kvůli rodinným záležitostem opustil a vrátil se do New Yorku. České Budějovice se po deseti odehraných kolech krčí se ziskem devíti bodů až na dvanáctém místě, když prohrály už pětkrát v řadě.

Reklama

Související témata: