Hlavní obsah

Michálek věří, že se České Budějovice brzy zvednou

České Budějovice

Trápící se České Budějovice vyhlíží start další slavné posily. Milan Michálek z Ottawy Senators sice s jihočeskými hokejisty už trénuje, ale příští dvě kola patrně ještě nestihne. Hráč Ottawy Senators však věří, že v příštím týdnu by už mohl za Mountfield nastoupit. "Kluci tu mají dobrý tým, věřím, že se brzy zvedneme," řekl reprezentační útočník. Českým Budějovicím patří v extralize 12. příčka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Michálek (vlevo) vyhlíží start v dresu Českých Budějovic.

Článek

Michálek by možná mužstvu, v němž hokejově vyrůstal, pomohl i dřív. Jenže v minulých týdnech jej trápily zdravotní problémy. "Byl jsem na menší operaci břišních svalů. Ale to už mě nijak nelimituje a doufám, že začnu brzy hrát," uvedl Michálek.

Nejlepší český střelec NHL z uplynulé sezóny neuvažoval o tom, že by v době výluky soutěže v zámoří nastupoval za jiný klub než České Budějovice. S Jihočechy byl od léta v kontaktu. "Od začátku jsem říkal, že to je pro mě možnost číslo jedna. Začínal jsem tady s hokejem a chtěl bych klubu něco vrátit zpátky," řekl sedmadvacetiletý útočník.

Od angažmá v Českých Budějovicích ho neodradily ani nepovedené výsledky týmu v úvodu sezóny. Michálek věří, že je jen otázkou času, kdy mužstvo trenéra Petera Draisaitla začne sbírat body. "Ten tým má určitou kvalitu, věřím, že je určitě v silách Českých Budějovic, aby hrály play off," řekl.

S týmem trénuje od úterý

Michálek trénuje s Mountfieldem od úterý. Podle svého odhadu se však v nejbližších dvou zápasech ve Zlíně a proti Karlovým Varům na ledě ještě neukáže. "Vidím to až na příští týden, ještě se musejí vyřešit všechny věci kolem pojistky a transferkarty," řekl držitel bronzové medaile z posledního mistrovství světa.

Stejně jako ostatní hráči z NHL ani on netuší, jak dlouho v české extralize zůstane. Vše se odvíjí od toho, kdy skončí výluka zámořské soutěže. "Nevím, může to být měsíc, ale může to být také celý rok," netroufal si tipovat.

Michálek by si moc rád během výluky zahrál extraligu v jednom dresu se svým starším bratrem Zbyňkem. Obránce Phoenixu však momentálně v Americe rehabilituje po operaci kyčle. "Ještě to má tak na tři čtyři týdny. Potom by možná přiletěl, ale otázkou je, jestli v tu dobu bude ještě stávka," řekl.

Milan Michálek by se mohl stát dalším hráčem ze zámoří, jehož České Budějovice získají. Dosud jedinou posilou, která oblékla dres Mountfieldu při probíhající výluce NHL, byl bek Radek Martínek. Ten ale po pátečním zápase v Třinci mužstvo opustil a vrátil se za rodinou do New Yorku. V pátek ve Zlíně nastoupí kanadský obránce Andrew Ference, s týmem už také trénuje útočník Martin Hanzal z Phoenixu a čeká se na přílet Václava Prospala.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články