Hlavní obsah

Třinec zahájil výstavbu nové víceúčelové haly

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Třince se mohou těšit na novou multifunkční halu. Její výstavba začala ve středu poklepáním základního kamene a hotová by měla být v červnu roku 2014. Nová Werk Arena bude stát ve Frýdecké ulici.

Foto: Foto: HC Oceláři Třinec

Nová multifunkční hala v Třinci.

Článek

Stavba multifunkční arény přijde na více než 700 miliónů korun, přičemž na výdajích se bude podílet klub HC Oceláři Třinec, část pak půjde z komerčních zdrojů z řad partnerů klubu i dalších subjektů. Bezmála pětinu cílové částky získali investoři z Regionálního operačního programu Moravskoslezska, který projekt dotuje sumou 126 miliónů korun.

Víceúčelová hala s kapacitou 5200 míst se stane domovským stánkem třineckých hokejistů. Vyžívat se ale bude i k dalším halovým sportům, freestyle motocrossu, koncertům nebo kongresům.

Generálním dodavatelem haly bude společnost Syner

"Prostřednictvím nové arény chceme dostat do důstojných podmínek třinecký hokej, ale nejenom hokej, protože to je víceúčelová stavba, která bude sloužit i dalším sportům a samozřejmě rovněž kultuře," řekl pro oficiální internetové stránky HC Oceláři Třinec viceprezident klubu Jan Czudek.

Generálním dodavatelem multifunkční arény se na základě výběrového řízení stala stavebně-inženýrská společnost Syner, která ve středu zahájila po poklepání základního kamene zemní práce. "Na Werk Areně zúročíme všechny naše zkušenosti z předchozích víceúčelových hal. Tato stavba bude takovým třetím diamantem v náhrdelníku multifunkčních komplexů Syner," uvedl pro třinecký web výkonný ředitel stavební firmy Robert Špott.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec