Hlavní obsah

Michálek nemůže slibovat zázraky, ale rád by Budějovicím něco vrátil

orh, kezPrávo

Nejlepší český střelec poslední sezóny NHL vyléčil v zámoří bolavé břišní svaly a konečně je připraven nastoupit za budějovický Mountfield. „Začínal jsem tady s hokejem a chtěl bych klubu takhle alespoň něco vrátit,“ říká 27letý útočník.

Foto: Sport.cz

Milan Michálek se po trénincích už chystá nastoupit do zápasů

Článek

Kdy se na vás můžeme těšit v extralize?

Snad příští týden, musím vyřídit ještě důležité okolnosti pojistky. Volám svému agentovi do zámoří každý den, abych věděl, jak se věci hýbou. Potřebuji mít také v ruce potvrzenou transferkartu. Když se nezačalo v zámoří hrát, byl pro mne budějovický dres jasnou volbou.

Neodradily vás ani nepovedené výsledky mužstva v úvodu sezony?

Věřím, že je jen otázkou času, kdy se projeví nesporná kvalita kádru. Zatím se sice nedařilo, bylo tu i hodně zraněných hráčů, ale já doufám, že tým rychle získá zpátky sebevědomí a začneme vyhrávat.

Vedle vás už s Budějovicemi trénují i Prospal a Hanzal, takže postavíte stejně jako Kladno celý elitní útok z NHL?

Já jsem moc rád, že jsme se tady sešli. S kým kdo bude hrát, to je věc trenéra, a taky naše zapojení do týmu nepřijde ve stejný čas, ale doufám, že dokážeme hrát tak, abychom pomohli týmu posbírat potřebné body.

Bude těžké ustát ta velká očekávání, že právě vy mužstvo zvednete?

Je jasné, že na každého hráče z NHL, který přichází do extraligy, je větší tlak. Fanoušci netají své velké očekávání, ale nemůžu jim slibovat zázraky. Za sebe jen doufám, že vše brzy klapne, abych už mohl naskočit. Budu dělat maximum pro to, aby se tým prodral tabulkou nahoru.

Přemlouval jste ke společnému angažmá i staršího bratra Zbyňka?

Brácha bohužel momentálně v Americe rehabilituje po operaci kyčle, ještě to má tak na tři čtyři týdny. Teprve potom by možná přiletěl, ale otázkou je, co se tou dobou bude dít v zámoří.

Sledujete pozorně situaci ohledně výluky?

Nového nevím vůbec nic. Až nám zavolají, že musíme zpátky, tak se sbalíme a pojedeme. Nikdo ale neví, jestli to přijde za měsíc či dva, nebo vůbec. Můžeme tady být taky celý rok.

Reklama

Související témata: