Hlavní obsah

Podle Salfického dokázaly Pardubice udeřit v důležitých momentech

Pardubice

Pardubický brankář Dušan Salfický byl v dnešním utkání proti Kometě Brno zaměstnanější než jeho protějšek Jiří Trvaj, ale nakonec se mohl radovat se svým týmem z výhry 5:3. Úřadující mistr tak v repríze extraligového finále jako první tým v sezoně připravil brněnské hokejisty o všechny body.

Článek

"My jsme měli pomalejší nejen začátek, ale skoro celý zápas. V nejdůležitějších momentech hry jsme se však dokázali zvednout a dát góly. To nakonec bylo rozhodující," řekl Salfický, který v utkání pochytal 37 střel a po něm si vychutnával aplaus pardubických příznivců.

Čtyřicetiletý matador, který dostává v této sezoně více příležitostí než Martin Růžička, ocenil sílu Komety. "Brno hrálo výborně. Myslím si, že to bylo nejlepší mužstvo, které tady Pardubicích v této sezoně hrálo," doplnil Salfický.

V brankovišti byl ve vyhroceném zápase mnohokrát terčem nájezdů protihráčů. "To je pochopitelné, oni se tlačí do kasy, většinou to rozhodčí posoudí správně, protože bek natlačí hráče do mě. Já jsem takový, že neuhýbám. Třikrát jsem dostal do palice, to první od Krejčího bylo nejhorší. Nečekal jsem to, neviděl jsem ho a dostal jsem ze strany direkt. To jsem se pak trochu malinko hledal," vrátil se s úsměvem k nešťastné srážce se spoluhráčem.

Reklama

Související témata: