Hlavní obsah

Sparta desátou prohru v řadě nedovolila, Třinec zvládl přestřelku se Slavií a vede

Praha
Aktualizováno

Šest zápasů mělo v neděli na programu 12. kolo Tipsport extraligy. Sérii devíti porážek v řadě se podařilo utnout krizí zmítané Spartě, která dokázala otočit nepříznivý vývoj utkání s mistrovskými Pardubicemi a vyhrála 3:2. Na góly bohatý byl duel Slavií s Třincem, v němž hostující Oceláři nakonec zvítězili 6:5 po samostatných nájezdech. Hokejisté Budějovic porazili Karlovy Vary 5:3, Kladno zvítězilo 2:1 nad Litvínovem, Chomutov vyhrál nad Vítkovicemi 3:2 v prodloužení a Plzeň zvítězila na ledě Zlína 4:1.

Článek

Bez tří dnů přesně v den 50. výročí (11. října 1962) od prvního zápasu Sparty v holešovickém hokejovém stánku se Pražané zmítaní těžkou krizí postavili po devíti prohrách za sebou obhájci mistrovského titulu z Pardubic. Vstup měli domácí nadějný, na úvodní gól Formana ale Východočeši odpověděli ještě v první třetině trefou Brendla a v úvodu druhé části se prosadil forvard Bostonu Krejčí. Sparta ale v poslední třetině zvedla hlavu a zásahy zkušených opor Broše s Tenkrátem přinesly po dlouhé době do Holešovic vítěznou radost. Nic to však nezměnilo na tom, že Sparta zůstává nejhorším celkem extraligy, na třináctý Liberec Pražané ztrácejí tři body.

Třinec přijel do Prahy s vědomím, že může v případě vítězství nad Slavií přeskočit pauzírující Kometu Brno, ještě v 49. minutě to ale s Oceláři bylo nahnuté, protože v atraktivní přestřelce prohrávali 3:5. Pak se ale během jediné minuty trefili Květoň s Adamským a prvně jmenovaný nakonec rozhodl při samostaných nájezdech o bodu navíc pro hosty. Třinec tak opět vede nejvyšší soutěž, Brno se zápasem k dobru ale ztrácí pouhý bod.

Jen o skóre jsou druzí plzeňští Indiáni, kteří na ledě Zlína zabránili domácím, aby je přeskočili v tabulce. Ševci sice rychle zareagovali na úvodní branku Západočechů, dva góly Plzně v prostřední části a Kratěnova pojistka v úvodu třetího dějství ale jasně určily, kdo si odveze tři body.

Kladno po dvou porážkách vyhrálo, ale neoslnilo

Na čtvrtou příčku s jednobodovou ztrátou na Brno se posunuli kladenští Rytíři, kteří po dvou porážkách v řadě opět naskočili na vítěznou vlnu. V domácím duelu s Litvínovem ale Jágrova družina opět nepředvedla žádné brankové hody - sám Jágr neproměnil hned dvě trestná střílení - a mohla být ráda za upocené vítězství 2:1. Chemici navíc v závěrečném náporu sahali alespoň po bodu, Hüblovu střelu do prázdné branky ale vyrazil pohotový Plekanec. Duel sledovalo osm tisíc diváků, kladenský stadión byl po devíti letech znovu vyprodaný.

Blízko vítězství na ledě Chomutova byli hokejisté Vítkovic, domácím se ale devět sekund před koncem třetí třetiny podařilo vyrovnat zásluhou Zálešáka na 2:2 a po necelých dvou minutách prodloužení rozhodl o vítězství Pirátů Frolík.

V přímém souboji o jedenáctou příčku uspěli hokejisté Českých Budějovic. Hokejisté Karlových Varů sice na ledě Jihočechů dokázali během úvodních deseti minut třetí třetiny smazat tříbrankové manko, k prodloužení ale nakonec nedošlo. V 60. minutě se totiž trefili Červený s Kotalíkem a domácí slaví výhru 5:3.

Dohrávka zbývajícího utkání 12. kola Liberec - Brno je na programu v úterý 30. října.

Sestřihy z utkání průběžně doplňujeme.

12. kolo hokejové Tipsport extraligy
Slavia - Třinec 5:6 po sam. nájezdechon-line
Branky: 4. Krenželok, 23. Červenka, 32. Kadlec, 34. Sklenář, 44. Červenka - 21. Růžička, 21. Růžička, 33. Květoň, 49. Květoň, 49. Adamský, rozh. nájezd Květoň.
Č. Budějovice - Karlovy Vary 5:3on-line
Branky: 10. Dej, 16. Šimánek, 32. Šimánek, 60. Červený, 60. Kotalík - 41. Kumstát, 49. Skladaný, 51. Vachovec.
Sparta - Pardubice 3:2on-line
Branky: 6. Forman, 38. Broš, 46. Tenkrát - 15. Brendl, 24. Krejčí.
Kladno - Litvínov 2:1on-line
Branky: 3. Eberle, 26. Plekanec - 37. Majdan.
Chomutov - Vítkovice 3:2 v prodl.on-line
Branky: 47. Lušňák, 60. Zálešák, 62. Frolík - 16. Roman., 21. Ujčík.
Zlín - Plzeň 1:4on-line
Branky: 6. Čech - 3. Gulaš, 24. Straka, 29. Kratěna, 42. Kratěna.
Utkání Liberec - Brno se dohrává v úterý 30.10.

Reklama