Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 3:2Sparta zastavila sérii porážek proti mistrovi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Forman 1 : 0
15. Brendl 1 : 1
24. Krejčí 1 : 2
38. Broš 2 : 2
46. Tenkrát 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili ve 12. kole extraligy Pardubice 3:2 a ukončili tak sérii devíti porážek. Pražané zároveň poprvé uspěli pod vedením trenéra Václava Sýkory, který na začátku října nahradil Richarda Žemličku. O výhře domácích nad úřadujícím mistrem rozhodl ve třetí třetině gól Petra Tenkráta.

Článek

I přes sérii neúspěchů zavítalo do Tipsport areny více než pět tisíc diváků, které v šesté minutě rozjásal po Přibylově akci Forman. Sparta v sestavě s uzdraveným kapitánem Brošem se tak dostala do vedení, jež mohla zvýšit v úvodní přesilové hře při vyloučení Buchteleho. Domácí si však nevypracovali žádnou vážnější příležitost.

Do gólových šancí se naopak dostávali hosté. V 11. minutě byl před Neuvirthem osamocený Starý, ale vyrovnat nedokázal. Stejně si vedl později v přesilovce i Somík. Po dalším selhání defenzivy Sparty však již posilu z Washingtonu překonal osamocený Brendl. A mohlo být pro domácí hůře, Somík ale v závěru první třetiny nedokázal trefit odkrytou branku domácích.

Lepší střelecké kvality potvrdil ve 24. minutě Krejčí, pro kterého nebyl problém efektivně zakončit přesilovkovou kombinaci s Hemským a Kolářem. Vyrovnat mohli Broš s Tonem, Salfický byl ale připraven. Stejně jako jeho protějšek, na kterého nevyzrál osamocený Buchtele. Skóre se měnilo až ve 38. minutě, kdy se dokonce ve sparťanském oslabení prosadil po samostatné akci Broš.

Ve 46. minutě přiblížil domácí dlouho očekávané výhře Tenkrát, který si najel na Hlinkovu přihrávku a přesně zakončil. Sparta měla možnost jít do dvougólového trháku, ale to by v početní výhodě musel Ivan Rachůnek lépe mířit. Vantuch navíc po rychlém protiútoku nedokázal překonat Salfického. Nakonec to ale domácí mrzet nemuselo, neboť dokázali zápas vyhrát a podruhé v sezoně získali tři body. I nadále ale zůstávají poslední.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Forman (Přibyl, Milam), 38. Broš, 46. Tenkrát (J. Hlinka, D. Kočí) - 15. Brendl (T. Zohorna), 24. Krejčí (Kolář, Hemský). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5470.
Sparta: Neuvirth - Milam, Krstev, Gawryletz, Sičák, Philipp, P. Hořava, D. Kočí - Ton, Broš, I. Rachůnek - Tentkrát, J. Hlinka, T. Rachůnek - Jánský, Foster, Vantuch - Bahenský, Přibyl, Forman. Trenéři: Sýkora a Votruba.
Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Ďaloga, Kindl, Píša, V. Kočí, Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Brendl, T. Zohorna, Buchtele - Bartek, Beech, Somík - Semorád, Šagát, Cetkovský (21. T. Nosek). Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: