Hlavní obsah

Parádní přestřelka! Nemůže to stát jen na Růžovi, smál se Ocelář Květoň po hattricku

Praha

Roman Červenka, nebo Martin Růžička? David Květoň! První hvězdou parádní přestřelky mezi Slavií a Třincem byl čtyřiadvacetiletý forvard Ocelářů, který stejně jako největší ofenzívní esa obou mužstev dal během zápasu dva góly, ale přidal k nim i vítězný nájezd a do statistik si při vítězství 6:5 připsal hattrick. „Můj první mezi dospělými,“ hlásil Květoň. „Přece ty góly nemůžeme nechávat jen na Růžovi,“ pravil skromně poté, co pomohl Třinci do čela tabulky.

Článek

Oba týmy se v Tipsport extralize dosud pyšnily nejlepší defenzívou. A zpočátku to na žádné střelecké dostihy také nevypadalo. Oceláři v ní donutili Furcha jen ke dvěma zákrokům, ale start druhé třetiny spustil ofenzivní hody, kterým chyběla snad jen početnější divácká kulisa než 3174 návštěvníků O2 areny.

Během třiatřiceti sekund Martin Růžička otočil na 2:1 pro Třinec a skóre se přelévalo až na stav 5:3 ve prospěch domácích čtvrt hodiny před koncem. Přesto se slávisté po zápase tvářili kysele. Třinec zasadil Pražanům druhý dvojúder, tentokrát mu na srovnání dvougólového manka stačilo osmadvacet vteřin.

Z Červenky chtějí vyždímat co nejvíc

„Jsme nasr…, tohle jsme si měli pohlídat,“ soptil kapitán slávistů Petr Kadlec. „Úplně zbytečně jsme o výhru po našich chybách přišli,“ lamentoval i Roman Červenka v jednom ze svých posledních zápasů před odchodem do služeb pražského Lva. „Ještě s námi bude týden, tak z toho chceme vyždímat co nejvíc,“ přiznával kouč Slavie Vladimír Růžička.

Jeho svěřenci nakonec vydolovali z utkání jen bod. Třinec totiž zvládnul i samostatné nájezdy, v soubojích tváří v tvář se zatím vyžívá gólman Peter Hamerlík. Po čtyřech lapených trestných stříleních během sezóny tentokrát vychytal v nájezdech Červenku i Vladimíra Sobotku. „Petr Hamerlík nás drží celou sezónu. Loni nám nájezdy nešly, snad jsme teď nastartovali opačnou sérii,“ doufá Květoň.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec