Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 2:1Jágr neproměnil dva nájezdy, přesto Kladno po dvou porážkách zvítězilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Eberle 1 : 0
26. Plekanec 2 : 0
37. Majdan 2 : 1
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Kladna ve 12. extraligovém kole zabrali a po dvou předchozích prohrách udolali ve vyrovnaném utkání Litvínov poměrem 2:1. Středočeši vedli už 2:0, ale hosté se dokázali vrátit do hry o body. Nakonec rozhodl gól Tomáše Plekance z 26. minuty. Kuriozitou zápasu jsou hned dvě neproměněná trestná střílení hvězdného útočníka Jaromíra Jágra, jehož vychytal gólman Petr Franěk.

Článek

Hosté do zápasu vstoupili aktivně a hned v druhé minutě mohli zaskočit Rytíře - Baláž však před prázdnou brankou trestuhodně promáchl a o pár vteřin později Frolík v úniku nemířil přesně. Co se nepovedlo hostům na jedné straně, zvládli domácí na té druhé. Valský našel najetého Eberleho, jenž střelou pod horní tyč nedal Fraňkovi sebemenší šanci.

V sedmé minutě měli hosté velkou šanci na vyrovnání, když šli domácí po zbytečném faulu Židlického do tří; Posmyk ani Kubát však ve svých šancích nemířili přesně.

Nedlouho poté se poprvé v zápase předvedl Jágr, ale Patera jeho přihrávku do stoprocentní šance nevyužil. Sám Jágr se poté proháčkoval až před Fraňka, ale v poslední chvíli byl faulován Zemanem. Z nařízeného trestného střílení však na litvínovského brankáře nevyzrál. Hosté mohli do přestávky vyrovnat Majdanem, jenž ovšem zazvonil pouze na tyč.

Kladenští na začátku druhého dějství díky početní výhodně po faulu Lukeše zamkli Severočechy v jejich obraném pásmu, ale Franěk všechny nebezpečné pokusy pochytal. Na druhé straně mohl kontrovat exkladenský Frolík. Svůj pokus však poslal pouze do betonu Chábery.

V 26. minutě dal Vervě lekci z produktivity Plekanec, jenž z mezikruží střelou mezi Fraňkovy betony Fraňka zvýšil na 2:0. Litvínov inkasovaný gól probudil k větší aktivitě, častěji pálil na Cháberu a dočkal se nakonec i snížení v přesilovce při vyloučení Bicka, když se prosadil Majdan.

Do třetí části vstoupili domácí s defenzivní taktikou a čekali na chybu soupeře. Severočeši však s přibývajícími minutami zvyšovali svoji aktivitu a nedali Cháberovi vydechnout. Ručinský a Martynek z prostoru před brankou odmítli vyrovnání. Osm minut před koncem mohl domácí definitivně uklidnit Jágr, ale z pravého kruhu netrefil zcela odkrytou Fraňkovu branku.

O pár chvil později po faulu na Jágra bylo znovu nařízeno trestné střílení, ten ale ani podruhé v utkání nenašel recept na zkušeného brankáře hostí. V závěru mohl Litvínov vyrovnat v přesilovce po faulu Plekance, ale Chábera už zůstal neprůstřelný.

12. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Eberle (Valský), 26. Plekanec (Jágr, Tlustý) - 37. Majdan (Posmyk). Rozhodčí: Lacina, Svoboda - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 8000 (vyprodáno).
Kladno: Chábera - Židlický, Černošek, Majeský, T. Kaberle, Macholda, Piskáček, Drtina - Jágr, Plekanec, Tlustý - Hovorka, Patera, Hlaváč - Bicek, Dragoun, M. Látal - Eberle, Valský, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Litvínov: Franěk - Posmyk, Kubát, Stříteský, Holub, Gula, Zeman, K. Černý - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - J. Černý, Baláž, Ručinský - Martin Frolík, Rapáč, Kubinčák. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Reklama

Související témata: