Hlavní obsah

V kabině je parta a převládá srdíčko, říká Jurčina o angažmá v Chomutově

Chomutov

Pestrý začátek svého angažmá v české extralize prožívá slovenský hokejový obránce Milan Jurčina. Devětadvacetiletý bek, který naposledy působil v New York Islanders a má zkušenosti i z dalších klubů NHL, stihl po příchodu do Chomutova odehrát za nováčka soutěže dva zápasy. Po páteční prohře na Slavii 0:4 se urostlý zadák podílel bojovným výkonem na nedělním vítězství severočeských Pirátů nad Vítkovicemi 3:2 v prodloužení.

Článek

„Byly to naprosto odlišné duely. V obou jsme sice prohrávali, ale v Praze jsme se už nezvedli, kdežto v neděli došlo k velkému obratu. Při dvougólovém manku se nám povedlo dostat se zpátky do zápasu. A cítili jsme, že máme minimálně na vyrovnání. Vyvinuli jsme tlak v přesilovce šesti proti čtyřem a stihli jsme dát ten druhý gól při pokračující power-play devět vteřin před koncem třetí třetiny," líčil Jurčina.

A prozradil, že věřil ve šťastný finiš. „Ukázalo se, že Chomutov je týmem bojovníků. Vydřeli jsme dva body díky gólu Michaela Frolíka, a jedeme dál. Slyšel jsem, že příště hrajeme v pátek v sousedním Litvínově. Bude to regionální derby, takže jsem na něj zvědavý. Jen bych si přál, aby můj výkon šel ještě nahoru. Předtím jsem nehrál zápas půl roku a zvykám si zase na pořádné tempo," uvažoval zkušený obránce.

A proč zvolil během výluky v NHL právě Chomutov? „Mohl jsem jít do KHL, ale odradily mě dlouhé štreky na cestování. V české extralize se dá kamkoli dojet celkem v pohodě. A vybral jsem si severočeský klub, o němž jsem měl jen pozitivní reference. V kabině je výborná parta, u všech kluků převládá velké hokejové srdíčko," vysvětlil Jurčina.

V první obranné dvojici nastupuje s Lukášem Pulpánem. „Je to takový krasobruslař, ale dokáže hru i přitvrdit. Proti Vítkovicím hrál výborně," řekl slovenský reprezentant na adresu parťáka v zadních řadách. Nepřekvapilo, že zaujal místo hned v elitní formaci. „Takhle to sestavili trenéři a jsem rád, že dostávám prostor na ledě. S Michaelem Frolíkem se známe už z NHL. Často jsme se bavili po vzájemných duelech za mořem a líbí se mi, že si teď můžeme zahrát společně za jeden tým," pokyvoval hlavou. A pochválil i krajany. „S brankářem Matúšem Kostúrem a útočníky Miro Zálešákem a Patrikem Lušnákem tvoříme enklávu, ale beru to tak, že jsme mužstvem Čechů a Slováků, což mi vyhovuje," rozplýval se Jurčina, který nechce spekulovat o ambicích Chomutova. „Bylo by ale ideální, kdybychom se dostali v sezóně co nejdále," dodala posila Pirátů.

Reklama

Související témata: