Hlavní obsah

Mistrovské Pardubice si stěžují na výkon rozhodčích v duelu na Spartě

Vedení extraligového týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice si stěžuje na výkon rozhodčích Martina Fraňa a Pavla Hodka v nedělním utkání 12. kola Tipsport extraligy na ledě Sparty. Podle kouče Východočechů Pavla Hynka arbitři hrubě chybovali před druhou brankou Pražanů. V duelu, který Pardubice v Holešovicích prohrály 2:3, navíc podle něj udělali i řadu dalších chyb.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Petr Tenkrát (vpravo) střílí v duelu s Pardubicemi třetí gól Sparty.

Článek

Hynkovi se nelíbil zejména souboj Michala Broše s Janem Kolářem ve 38. minutě, který předcházel vyrovnávací brance Sparty na 2:2. "Poprvé v sezóně sestříháme sparťanské zákroky na video a budeme si stěžovat na rozhodčí. Tento moment zásadně ovlivnil utkání, Sparta měla jít na dvě minuty do tří, místo toho po tomto faulu srovnala na 2:2," uvedl Hynek na oficiálním webu Východočechů.

Pardubický bek po ataku kapitána Sparty upadl a Broš i díky tomu v oslabení vyrovnal. "Viděl jsem, že obránce přede mnou byl pomalejší než já. Docela by mě zajímalo, kdo to byl, moc často se to nestává. Navíc on ještě v oblouku upadl. Myslím si ale, že jsem ho nepodrazil. Šel jsem mu do hokejky, ale bruslí jsem se ho nedotkl. Bylo to víceméně štěstí, že jsem puk získal," popsal spornou situaci Broš krátce po zápase.

Hynek si ale stěžoval i na další verdikty rozhodčích Fraňa a Hodka. "Arbitři umožnili soupeři hrát fyzicky náročný hokej, zkrátka takové sumo. Bylo to hodně úporné, tomu však musíme čelit lepším pohybem. Příčinu prohry nehledáme u rozhodčích, zápas jsme měli rozhodnout, ale stěžovat si budeme," řekl Hynek, za jehož protesty na adresu rozhodčích dostaly Pardubice ve třetí třetině i dvouminutový trest.

Reklama

Související témata: