Hlavní obsah

Prokázali jsme týmový charakter, liboval si chomutovský hokejista Zálešák

Chomutov

Slovenský útočník Miroslav Zálešák patří k tahounům chomutovského nováčka v hokejové extralize. Odehrál za něj všech dosavadních dvanáct zápasů a řadí se do první pětice v kanadském bodování v rámci klubu. Klíčovou roli zvládl i v nedělním duelu na domácím ledě proti Vítkovicím. "Prokázali jsme charakter," řekl Zálešák v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Slovenský útočník Miroslav Zálešák.

Článek

V minulém kole jste vymazali dvougólové manko s Vítkovicemi a ještě jste stihli vyhrát 3:2 v prodloužení. Věřili jste v takový obrat?

Ano, až do poslední vteřiny. Ukázali jsme, že náš tým má hokejový charakter. Nepovolili jsme v nasazení a ve třetí třetině jsme šli důsledně za vítězstvím, což se v nastaveném čase vyplatilo.

Co bylo pro vývoj utkání rozhodující?

Vítkovice velmi dobře bránily. Dlouho jsme se nemohli prosadit v přechodu přes střední pásmo, ale nastartoval nás gól při snížení na 1:2. A pak se mi povedlo dotlačit puk za Málkova záda a vyrovnat na 2:2. V prodloužení nás spasil Michael Frolík.

Jak berete výsledek z pohledu tabulky?

Určitě nám ty dva vydřené body dodají sebevědomí, další hokejovou sílu a snad i pohodu. Kdybychom prohráli, klesli bychom asi o několik příček, jenže takhle jsme si uchovali dobrou pozici.

Do Chomutova přišel před týdnem váš krajan Milan Jurčina. Jak do týmu zapadl?

Milan je velký chlap, urostlý obránce. Známe se už ze slovenské reprezentace a hned jsme se dali dohromady. Jurčina nám jistě pomůže svými zkušenostmi i důrazem v obraně. Jsem rád, že teď tvoříme v Chomutově slovenskou enklávu ještě s brankářem Matúšem Kostúrem a útočníkem Patrikem Lušňákem. Bereme to ale tak, že jsme týmem Čechů a Slováků a v kabině panuje hokejové srdíčko.

V příštím kole hrajete až v pátek v Litvínově. Jak se těšíte?

Bude to velké severočeské derby. A pro mě zvlášť pikantní, protože asi před sedmi lety jsem sám v litvínovském dresu působil (úsměv).

Reklama

Související témata: