Hlavní obsah

Hokejisty Sparty posílí reprezentační obránce Mojžíš

Aktualizováno

Hokejový světoběžník a mistr světa z roku 2010 Tomáš Mojžíš mění dres a dočasně opouští Lva Praha, odkud se přesouvá do "spřátelené" Sparty. Třicetiletý reprezentační bek přichází do holešovického celku na hostování na dobu neurčitou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Mojžíš ještě na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

"Máme v týmu Lva dost obránců a Sparta potřebuje pomoci. Navíc se v neděli zranil Troy Milam, takže mužstvo tímto způsobem posílíme," řekl na webu Sparty Normunds Sejejs, který je zodpovědný za sportovní úsek extraligového klubu a zároveň vykonává funkci generálního manažera Lva Praha. Oba kluby spolupracují a jsou propojené ve Sportovním holdingu Praha.

Mojžíš před letošní sezónou posílil Lva Praha, jenže v polovině září ho ze hry vyřadilo zranění ruky a stihl odehrát jen pět zápasů.

Rodáka z Kolína čeká v české extralize premiéra. V roce 2000 odešel hrát z juniorského týmu Pardubic zámořskou juniorskou WHL, kde oblékal dres Moose Jaw a Seattlu. Pak působil převážně na farmách klubů NHL Vancouveru, St. Louis a Minnesoty v Manitobě, Peorii a Houstonu. V NHL dostal šanci v 17 duelech.

Mojžíš poté působil v Novosibirsku, švédském MODO Hockey, Dinamu Minsk v KHL a TPS Turku. V létě se pak rozhodl bronzový medailista z letošního mistrovství světa pro angažmá v týmu českého nováčka KHL Lva Praha.

Reklama

Související témata: