Hlavní obsah

Jágr uvažuje o velkolepém projektu - sehrát zápas pod širým nebem a přepsat divácký rekord

Kladno

Vidět jej naživo je pro hokejové fanoušky obrovským lákadlem. Zápasy Jaromíra Jágra a jeho Kladna táhnou, Rytíři proto již odehráli dva zápasy v pražské O2 areně, na které vždy dorazilo přes patnáct tisíc lidí. Souboj s Brnem, který se ve vysočanské hale uskuteční příští týden, byl v pondělí vyprodán za osm hodin. Teď však majitel a hvězda středočeského klubu uvažuje o ještě velkolepějším projektu - rád by sehrál zápas pod širým nebem!

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jaromír Jágr v kladenském dresu

Článek

„V Česku je teď takový hokejový boom, že by stálo za to to udělat. Je to možná dost dopředu, ale chtěl bych udělat zápas venku po vzoru NHL. Pokud by se třeba v prosinci v zámoří ještě nehrálo, myslím, že by to byla skvělá věc," řekl Jágr pro server idnes.cz. „Věřím tomu, že kdyby se to dalo dohromady třeba s Brnem, tak by mohlo přijít třeba pětadvacet tisíc lidí a mohl by se udělat rekord," doplnil.

V historii novodobé extraligy se zápas pod širým nebem uskutečnil jen jednou, v lednu 2011 se na plochodrážním stadiónu ve Svítkově střetly Pardubice s brněnskou Kometou. Na zápas zavítalo 17 140 fanoušků, což je dosavadní rekord soutěže. I přesto ale v ochozech ještě volná místa zbyla, kapacita stadiónu totiž činila 25 tisíc diváků.

„Nejdřív se musí dohodnout, kde by se to mohlo hrát, pak zjistit, jak by bylo finančně náročné někde postavit ledovou plochu. Záleželo by na datu, na počasí, nechceme riskovat, že by byl nekvalitní led. Ale určitě by stálo za to do toho jít," uvedl nejproduktivnější Evropan v dějinách NHL.

Ačkoliv myšlenka uspořádání střetnutí pod širým nebem zajímavá je, její realizace je zatím v nedohlednu. „Nevylučujeme ji, současně však ani neplánujeme. V současnosti máme dost starostí se zápasem s Brnem v pražské O2 areně. Tu bychom na tento duel naplnili třikrát, i proto je utkání pod širým nebem zajímavým nápadem," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Kladna Vít Heral.

Přišli byste se podívat na zápas pod širým nebem, v němž by se v dresu Kladna objevil i Jaromír Jágr?
Ano
84,3 %
Ne
11 %
Nevím
4,7 %
Celkem hlasovalo 24204 čtenářů.

Reklama

Související témata: