Hlavní obsah

Hokejisty Sparty posílí kladenský útočník Hovorka

Praha

Hokejový útočník Marek Hovorka opouští kádr kladenských Rytířů a míří do pražské Sparty. Osmadvacetiletý slovenský reprezentant a letošní vicemistr světa je další posilou posledního týmu tabulky v krátké době po příchodu beka Vladimíra Sičáka z Pardubic. Sparta také v minulých dnech získala na hostování obránce Tomáše Mojžíše ze Lva Praha a Petra Hořavu z prvoligového Ústí nad Labem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Marek Hovorka (v modrém) střílí v dresu Kladna gól proti Pardubicím.

Článek

"O Marka mělo zájem více klubů a jsme rádi, že se nám ho podařilo získat do Sparty," řekl oficiálním internetovým stránkám Sparty trenér Václav Sýkora. "Je to dravý útočník, který má tah na branku a dokáže vymyslet finální přihrávku i vstřelit gól. Navíc je to typ hráče, který nechá na ledě maximum. Marek pro nás bude platným hráčem ve všech směrech."

Sparta navíc hledá další možnosti posílení v defenzívě. "Podařilo se to v podobě příchodu Sičáka a výpomoci Mojžíše. Samozřejmě pokračujeme v hledání, ale s obránci to není jako s houskami na krámě. Neshánějí se tak snadno," doplnil Sýkora.

"Marek se u nás cítil nevyužitý a chtěl odejít, takže zamířil do Sparty," řekl ČTK trenér Kladna Zdeněk Vojta. S Hovorkou už nemůže počítat ve čtvrtečním utkání na ledě Karlových Varů, v dresu Sparty se objeví poprvé v neděli v Karlových Varech, protože zápas pátečního 13. kola s Kometou Brno má Sparta odložený až na konec ledna.

Hovorka si v této sezóně připsal ve 12 zápasech čtyři body za čtyři branky. Před minulou sezonou bývalý hráč Ústí nad Labem či Mladé Boleslavi uspěl v Kladně na zkoušce a následně se zařadil mezi hlavní opory. V 55 zápasech si připsal 33 bodů za 15 branek a 18 asistencí.

"Marek v Kladně odvedl kus práce, které si velmi ceníme a za níž mu samozřejmě děkujeme. Teď pro něj nazrál čas pro změnu, na ledě si zaslouží více času a to mu nabídnout nemůžeme. Prioritou je pro nás týmová práce," řekl klubovému webu sportovní sekretář kladenského klubu Martin Vejvoda.

"Kladno opouštím v dobrém, můj odchod proběhl naprosto korektně. Vím, že přestup do Sparty je pro fanoušky velmi citlivou záležitostí, ale snad mi odpustí," uvedl Hovorka. Vzhledem k víceletému působení v Česku nezabere ve Spartě poslední volnou licenci pro cizince, kterých mají kluby na sezonu k dispozici šest.

Reklama

Související témata: