Hlavní obsah

Michálek s Hanzalem nechtějí do úterka nastupovat za Budějovice, čekají na vývoj v zámoří

Aktualizováno

České Budějovice se budou muset v dnešním utkání 13. kola hokejové Tipsport extraligy na ledě Slavie obejít bez zámořských posil Milana Michálka s Martinem Hanzalem. Klub sice stihl vyjednat i pojistky zámořských kontraktů, oba útočníci se ale rozhodli respektovat doporučení hráčské asociace NHL, aby do 23. října nenastupovali do žádných zápasů.

Foto: Sport.cz

Milan Michálek na tréninku Českých Budějovic.

Článek

Doporučení NHLPA je adresováno zejména těm hráčům NHL, kteří ještě během výluky nenastoupili v Evropě k žádným zápasům. To je právě případ Michálka s Hanzalem. Naopak obránce Andrew Ference, který již dva zápasy v dresu Jihočechů absolvoval, nebude na Slavii chybět.

„Velice nás to mrzí. Pro jejich start jsme udělali všechno, co bylo potřeba a nic tomu skutečně nebrání. Hráči nám však sdělili, že do 23. října chtějí respektovat doporučení nenastupovat k utkáním, které jim dala hráčská asociace NHLPA. Je to jejich rozhodnutí, které nás sice velmi mrzí, ale nezbývá nám, než ho respektovat," sdělil v tiskovém prohlášení předseda představenstva a generální manažer klubu Zdeněk Blažek.

„V této chvíli hráče ale asi jen těžko můžeme nutit a přemlouvat, aby navzdory svému názoru k utkáním nyní nastoupili," doplňuje sportovní manažer Petr Sailer. „Sportovní vedení klubu tak v této záležitosti udělalo maximum. Hráčům jsme vytvořili k tréninku veškeré zázemí a očekávali jejich zapojení do naší sestavy," připojuje Blažek.

Pakliže by do úterka nepadlo rozhodnutí o startu NHL, jsou Hanzal s Michálkem připraveni okamžitě se zapojit do extraligových zápasů. „V současné chvíli však máme právě informaci, že do 23. října se rozhodne, zda NHL začne 2. listopadu či nikoliv. Pokud by NHL začala v tomto termínu, nechtěli bychom už nyní vlastně pouze ve dvou zápasech riskovat zranění. Pokud by však vyšlo najevo, že NHL nezačne 2. listopadu, jednání budou zase posunuta a my bychom byli připravení nastoupit ve středu doma proti Litvínovu," říká Milan Michálek.

Reklama

Související témata: