Hlavní obsah

Frolík řádil v Litvínově. Autor hattricku neměl při zápase na debaty s bratrem čas

Litvínov

Po dlouhých osmatřiceti letech se v nejvyšší soutěži utkali hokejisté Litvínova a Chomutova a urputnou řež severočeských rivalů ozdobil i souboj ostře sledované sourozenecké dvojice. V minulosti útočníci Michael a Martin Frolíkové společně působili v mateřském kladenském klubu, ale až v pátek se poprvé potkali na extraligovém ledě v roli soupeřů.

Článek

Výraznějším způsobem se do statistik zapsal ve výborné formě hrající Michael, který se v dresu Pirátů blýskl hattrickem a celkově má na svém kontě v osmi odehraných zápasech už devět branek! Výrazmým zpsůobem tak přispěl k vítězství Chomutova 4:3 v prodloužení.

„Do utkání jsme šli s velkou motivací vyhrát. Věděli jsme, že to bude velké derby. Odpovídala tomu i kulisa, lidi hnali dopředu oba týmy. Zápas jsem si užíval, bylo to super. I pro mě je parádní věc, když mohu hrát před vyprodanými tribunami jako v Litvínově, kam přišlo sedm tisíc fanoušků," líčil chomutovský kanonýr.

„Cítil jsem se zatím nejlépe za dobu, co nastupuji v extralize. Při těch gólech jsem měl i štěstí. Třeba při první brance jsem jen lehce tečoval puk, který skončil v síti. Ale v závěru třetí třetiny jsme se dostali trochu pod tlak i vinou oslabení. Naštěstí jsme se ubránili asi čtyři minuty ve čtyřech a urvali jsme druhý bonusový bod v prodloužení. Nemělo by se zapomenout na tři asistence Štěpána Hřebejka, s nímž si na ledě vyhovíme. Podržel nás skvělými zákroky brankář Kostúr. Proto bereme výsledek s povděkem," pokračoval Frolík.

Na debaty s bratrem neměl při zápase čas

Mnoho nechybělo, aby vstřelil i čtvrtý gól. „Jel jsem v nastavení sám na gólmana a mohl jsem rozhodnout. Naštěstí to za mě vzal obránce Jarda Mrázek, po jehož střele od modré puk proklouzl gólmanovi do sítě. Dobře předtím zapracoval na buly Milan Kraft," připomněl chomutovský útočník.

Stačil během utkání prohodit pár slov s bratrem? „Na debaty s Martinem nebyl čas. Nic mezi námi neproběhlo, ani sázky. Vzali jsme to normálně. Po zápase jdeme na večeři i s rodiči, kde  to všechno probereme," dodal chomutovský snajpr.

A přiznal, že sleduje i Kladno, kde má spoustu bývalých spoluhráčů nejen z klubu, ale i z reprezentace. „Dívám se na kluky, když je jejich zápas v televizi, což se stává docela často. Neřeknu nic nového, ale Jarda Jágr, Tomáš Plekanec a Jirka Tlustý baví svými kousky diváky po celé republice," dodal čtyřiadvacetiletý forvard.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice