Hlavní obsah

Tým ukázal svoji sílu, pochvaloval si Hemský po vítězném obratu proti Třinci

Pardubice

Hokejisté Pardubic v přestřelce slavili výhru proti Třinci a počtvrté za sebou potěšili doma své fanoušky. Dvěma góly se podílel na výhře Východočechů útočník Aleš Hemský, který zahájil první pardubický obrat v utkání. Tři body úřadujícími mistrovi přinesla až druhá otočka skóre, protože domácí soupeře pustili soupeře po vedení 3:1 do náskoku 4:3.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Aleš Hemský, posila hokejistů Pardubic z Edmontonu

Článek

"Ve druhé třetině jsme přestali hrát a doplatili jsme na to. Na začátku té třetí to vypadalo podobně, ale nakonec jsme zabojovali a ukázali, že síla v mančaftu je," pochvaloval si Hemský po vítězství 5:4.

Posila z Edmontonu pro výluku v NHL si v 11. zápase v dresu Pardubic vylepšila bilanci na 12 bodů za šest branek a stejný počet asistencí. "Jsem rád, že to tam dneska padalo, ale nejdůležitější je, že jsme vyhráli," podotkl.

Dvěma góly otočil skóre

Trefami v 10. a 17. minutě reagoval na úvodní zásah třineckého kanonýra Martina Růžičky. "Ze začátku to byl takový maglajz, samé vyloučení a samá přesilovka. My jsme dostali rychle gól, ale tu první třetinu jsme zvládli a měli jsme dvoubrankový náskok," připojil mistr světa z Vídně z roku 2005.

Od druhé třetiny nastoupil v brance Třince Šimon Hrubec místo Petera Hamerlíka a pardubickým hráčům trvalo 33 minut, než ho dokázali překonat. "Chytal dobře. Měli jsme šance, ale bylo to takové laxní a nehráli jsme jako v té první třetině," doplnil Hemský.

Plného bodového zisku s Třincem si cenil. "Mají dobré hráče, oprávněně hraje vepředu tabulky. Růžička má hodně gólů a ta jejich první lajna je hodně nepříjemná, jsou tam dobří střelci, určitě se proti nim nehraje dobře," dodal devětadvacetiletý útočník.

Reklama