Hlavní obsah

OBRAZEM: Příznivec Plzně hodil na zimáku v Litvínově dýmovnici, ta explodovala mezi fanoušky

Litvínov

Odpalování světlic a házení dýmovnic? Ještě donedávna specialita „fanoušků“ chodících na fotbal. V neděli se ale jeden idiot našel i na utkání hokejové extraligy mezi domácím Litvínovem a Plzní. V průběhu druhé třetiny jeden z příznivců Západočechů hodil pod své nohy dýmovnici, ta se po schodech skutálela dolů a následně mezi fanoušky explodovala. Policie dotyčného na místě ihned zadržela a předvedla na služebnu.

Foto: Edvard D. Beneš, facebook www.hokej-litvinov.cz/

Dýmovnice v kotli plzeňských fanoušků při zápase v Litvínově

Článek
Fotogalerie

„Mohu potvrdit, že policie na místě zajistila dvaadvacetiletého muže z Tachovska, kterého následně pro přestupek proti veřejnému pořádku předvedla na služebnu," řekla pro Sport.cz mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Podle informací Sport.cz si měl výtržník dýmovnici koupit v Plzni a i přes pořadatelské kontroly ji bez problémů pronesl do ohozů litvínovského stadiónu Ivana Hlinky. V polovině druhé třetiny si pak dýmovnici hodil pod nohy, ta se však po schodech skutálela mezi další fanoušky, kde explodovala.

Zimním stadiónem se začal valit tým, v kotli Plzně ihned začala zasahovat policie, která dvaadvacetiletého mladíka zadržela. „Po vyslechnutí byl propuštěn, celou záležitost má nyní v gesci přestupková komise, která bude postupovat podle přestupkového řádu," sdělila Světláková. Výtržníkovi za tento čin hrozí pokuta v maximální výši 3000 korun.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec