Hlavní obsah

Jágrův gól Kladnu k bodům nestačil, Kometa zvítězila před rekordní návštěvou

Praha
Aktualizováno

Jaromír Jágr proti Kometě Brno nakonec nastoupil. Dokonce i gól v utkání 15. kola hokejové extraligy vstřelil. K zisku bodů to však Rytířům nestačilo. Kladno podlehlo v pražské O2 areně brněnské Kometě 2:4. Zápas sledoval nejvyšší počet diváků v historii samostatné české ligy. V dalších utkáních prohrál lídr z Plzně se Slavií 2:3 po nájezdech, Pardubice porazily Chomutov 5:2, Vítkovice uspěly ve Zlíně 3:2 po nájezdech, Třinec zvítězil nad Karlovými Vary 7:3 a Sparta uspěla nad Libercem po vítězství 3:1.

Článek

Kladenští hokejisté se představili se zámořskými posilami v pražské O2 areně potřetí. Zápas Rytířů s brněnskou Kometou byl vyprodaný několik hodin po spuštění prodeje vstupenek. Na zápas se nakonec dostavilo 17 182 diváků, což je rekord české extraligy.

Do samotného utkání nastoupil i hrající majitel Kladna Jaromír Jágr, který bojuje se zraněním. Už v první minutě se ale musel dívat na gól brněnských hokejistů. Branku Jakuba Svobody oslavovala i velká část publika v pražské areně, přestože bylo Kladno domácím celkem. Ještě do konce první části navýšil vedení hostů Bičánek a ve druhé třetině na 3:0 zvyšoval do odkryté klece Petrovický.

Rytíři snížili při dvojnásobné přesilovce, když se prosadil Tomáš Kaberle. Na třígólové znovu vedení navýšil Malec a Jágrovo snížení v 53. minutě tak kladenským hokejistům k bodům nepomohlo. Kometa zvítězila před rekordní návštěvou ligy nad Kladnem 4:2.

Plzeň ztratila vedení 2:0

Už po první třetině odstoupil v utkání proti Slavii plzeňský brankář Rask. I přesto byli Západeši blízko k sedmé výhře v řadě. Indiáni na domácím kluzišti po dlouhém dobývání překonali slávistického brankáře Furcha poprvé ve 32. minutě, v níž se prosadil Havlíček. Na konci druhé části vedení lídra zvýšil Vlasák. Západočeši však o vítězství v utkání přišli. Ve třetí části se Pražané prosadili dvakrát během jedné minuty. Góly vstřelili Kempný a Hertl. Duel došel až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšní Kalla a Růžička a Slavia tak nakonec zápas v Plzni otočila.

Třinecký Martin Růžička i nadále válí. Po svém návratu do dresu Ocelářů táhne slezský celek. A nejinak tomu bylo i v domácím utkání proti Karlovým Varům. Třinečtí zejména díky čtyřem brankám ve druhé třetině porazili Karlovy Vary 7:3. Růžička se na kanonádě podílel hattrickem a s devatenácti zásahy jednoznačně kraluje střelcům extraligy.

Pardubice otočily zápas v Chomutově

Chomutov vlétl na svém stadiónu na Pardubice ve velkém stylu. Skóre otevřel v 5. minutě Hruška, aby náskok navýšil ani ne o minutu později Hromas. Východočeši však ještě do konce první části vyrovnali, když se prosadili Hemský a z dorážky Zohorna. Stav 2:2 panoval na ledě Pirátů dlouho, mistrovský celek však nakonec ve třetí třetině rozhodl o svém vítězství, když mezi 47. a 55. minutou třikrát skóroval.

Vítkovice vedly po první třetině ve Zlíně 2:0. Už ve třetí minutě se prosadil Huna a čtyři minuty před koncem úvodní třetiny Svačina. Domácím se však po třech domácích prohraných zápasech podařilo získat alespoň bod. Ve 29. minutě snížil Kubiš a vyrovnávací branku zařídil Čajánek. Zápas se nakonec musel rozhodnout v samostatných nájezdech. Stadión Luďka Čajky viděl deset nájezdů, v nichž se dokázal třikrát prosadit Šedivý, který tak Vítkovicím zajistil bonusový bod.

Poslední Sparta se pomalu dostává z krize ze začátku sezóny. Před domácím publikem uspěla proti dalšímu trápícímu se týmu - Liberci. Skóre otevřel už v 5. minutě Broš, na jehož branku dokázal odpovědět Bulíř. Rozhodující branku vstřelil ve druhé třetině Tenkrát. V poslední minutě se do prázdné brány prosadil Ton, pro něhož to byl jubilejní 300. gól v české nejvyšší soutěži.

Hokejová Tipsport extraliga - 15. kolo:
Třinec - Karlovy Vary 7:3on-line
Branky: 18. Orsava., 24. Rákos, 31. Růžička, 32. Polanský, 33. Varaďa, 46. Růžička, 60. Růžička - 34. Pohl, 37. Nosek, 38. Zaťovič.
Plzeň - Slavia 2:3 po sam. náj.on-line
Branky: 32. Havlíček, 39. Vlasák - 54. Kempný, 55. Hertl, roz. náj. Kalla.
Chomutov - Pardubice 2:5on-line
Branky: 5. Hruška, 6. Hromas - 13. Hemský, 15. Zohorna, 47. Bartek, 50. Brendl, 55. Somík.
Zlín - Vítkovice 2:3 po sam. náj.on-line
Branky: 29. Kubiš, 42. Čajánek - 3. Huna, 16. Svačina, roz. náj. Šedivý.
Kladno - Brno 2:4on-line
Branky: 29. Kaberle, 53. Jágr - 1. Jak. Svoboda, 16. Bičánek, 26. Petrovický, 33. Malec.
Sparta - Liberec 3:1on-line
Branky: 5. Broš, 26. Tenkrát, 60. Ton - 13. Bulíř.
Středa 24. října:
18:10 České Budějovice - Litvínov

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín