Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 7:3Třinec porazil Vary, hattrickem zazářil střelec Růžička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Orsava 1 : 0
24. Rákos 2 : 0
31. Růžička 3 : 0
32. Polanský 4 : 0
33. Varaďa 5 : 0
34. Pohl 5 : 1
37. Nosek 5 : 2
38. Zaťovič 5 : 3
46. Růžička 6 : 3
60. Růžička 7 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvítězili v 15. kole extraligy nad Karlovými Vary 7:3 a západočeský celek dokázali porazit už poosmé v řadě. Lví podíl měl na výsledku ostrostřelec Martin Růžička, který dal tři góly a připsal si druhý hattrick v sezóně. Navíc ještě z trestného střílení nastřelil tyčku.

Článek

Třinec však na domácím ledě začal rozvláčně. A to hrál během úvodní desetiminutovky dokonce čtyři přesilovky po sobě, ve kterých na Mensatora několik ran přiletělo, ale ani jednu vyloženou gólovou šanci si domácí vytvořit nedokázali.

Hosté se po vysilujícím úvodu obtížně dostávali do duelu, ani Třinec neměl svůj den a výsledkem byla rozháraná partie bez větších příležitostí. I přesto se Oceláři v 18. minutě dočkali vedení, když střelu Adamského zblízka propasíroval za Mensatora Orsava.

Nuda ve druhé části zmizela jako mávnutím kouzelného proutku. Gólové dostihy odstartoval Rákos, který si ve 24. minutě smlsnul na Mensatorovi bekhendovou kličkou.

Třinec za stavu 2:0 podržel při střele Gulašiho Hamerlík, a když se zápas zlomil do své druhé půlky, zasypal Západočechy třemi slepenými údery. Růžička dal umístěnou střelou po ledě už svůj sedmnáctý gól, o 59 sekund později skóroval zblízka Polanský a za dalších 50 vteřin Varaďa zápěstím první ranou pokořil karlovarského náhradníka Závorku.

Hosté byli na ručník

Hosté vypadali na ručník, ale první gól Pohla, který zavěsil sekundu po návratu Rákose na led, pořádně zamíchal rozložením sil. Zvlášť, když Karlovarští využívali přesilové hry. Z přesilovky pět na tři vytěžili maximum: Nosek prostřelil Hamerlíka bombou mezi betony, Zaťovič mu při hře pět na čtyři zase nedal šanci švihem pod horní tyč.

Energie, která poté posílala na led už jen tři pětky, soupeři velkým nasazením a aktivitou zatápěla až do 46. minuty. Pak ale její naděje na senzační obrat utnul třinecký fantom Růžička, který nádhernou bombou bez přípravy využil přesilovku a šestým gólem definitivně rozhodl.

Nejlepší kanonýr extraligy v závěru dosáhl i na svůj druhý hattrick sezony. Z trestného střílení v 55. minutě nejdříve zazvonil jen na tyčku, ale při přesilovce pět na tři 28 sekund před koncem se ze svého stanoviště u pravé tyčky přece jen trefil.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 7:3 (1:0, 4:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Orsava (Adamský, Peterek), 24. Rákos (Orsava), 31. M. Růžička (Zíb), 32. Polanský (D. Květoň), 33. Varaďa (Bonk), 46. M. Růžička (Bonk, Zíb), 60. M. Růžička (Varaďa, Hrabal) - 34. Pohl (MacDonald, D. Kohn), 37. D. Nosek (Pohl), 38. Zaťovič (Pech, MacDonald). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:2. Diváci: 3269.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Klesla, Galvas, Roth, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Peterek, Adamský - D. Květoň, Polanský, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Klimenta. Trenéři: Turek a Janků.
Karlovy Vary: Mensator (32. Závorka) - MacDonald, Gulaši, D. Nosek, Gřegořek, Gründling, D. Kohn, Kloz - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Pohl, Skladaný, J. Doležal - Koblasa, J. Heřman, Vachovec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice