Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 2:3 SNZlín padl doma počtvrté za sebou, prohrál s Vítkovicemi nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Huna 0 : 1
16. Svačina 0 : 2
29. Kubiš 1 : 2
42. Čajánek 2 : 2
65. Šedivý (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína prohráli v 15. kole extraligy s Vítkovicemi 2:3 po samostatných nájezdech a ztratili tak před svými diváky již čtvrté utkání za sebou. K jubilejnímu 700. startu v nejvyšší soutěži nastoupil domácí útočník Jaroslav Balaštík.

Článek

Zlínu v pozměněné sestavě nevyšel úvod zápasu, neboť již ve třetí minutě inkasoval z hole Huny. Po rychle obdrženém gólu se Berani nepoložili a bojovali, získali herní převahu, ale vážnější šance si nedokázali vytvořit.

V 16. minutě tak převzaly iniciativu Vítkovice, které udeřily v přesilovce. Do konce oslabení zbývalo domácím 10 sekund, když z dorážky do odkryté branky pohodlně skóroval Svačina a zvýšil. Na nepříznivý vývoj zápasu nedokázali Zlínští do první sirény patřičně zareagovat.

Ve 23. minutě byli domácí blízko gólu v přesilovce. Obránce Malík si málem srazil puk do vlastní branky, ale v poslední chvíli dokázal kotouč odehrát do bezpečí. O několik minut později vyslal Čajánek přesný pas rozjetému Veselému, jehož ve velké šanci vychytal gólman Málek. Před polovinou duelu přinesl Zlínu srdnatý výkon kýžený výsledek. O kontaktní gól se šikovnou tečí postaral Kubiš.

Berani povzbuzeni gólovým úspěchem se hnali za vyrovnáním. Třetí útok s Balaštíkem na křídle si vytvořil tlak, jemuž však chyběla přesnější střelba. Trápení domácích v koncovce podtrhla nevyužitá téměř čtyřminutová přesilovka pět na tři před koncem druhé třetiny. Nejprve Köhler nastřelil tyčku a poté nedokázal poslat puk do odkryté branky. Hrdinou ostravského celku byl brankář Málek, jenž si připsal několik důležitých zákroků.

Úvod třetí třetiny zvládli Zlínští výborně. Jejich vyrovnávací gól vstřelil ranou pod horní tyč kapitán Čajánek. Po vyrovnávacím gólu hýřili domácí pohybem. Na brankáře Málka nevyzráli Veselý s Honejskem. Oba týmy se snažily hrát pozorně bez zbytečných chyb, ale hosté se jí přesto dopustili, když jim pláchl Balaštík. Svůj únik ovšem nezakončil gólově.

Po následném náporu Zlína si hostující trenéři vyžádali oddechový čas. Nerozhodný duel nakonec dospěl do prodloužení.

V něm měli více ze hry svěřenci domácího trenéra Vlacha. Když už se ale dostali k zakončení, tak jim v cestě stál výborný brankář Málek. O čtvrté domácí porážce Zlína v řadě rozhodl v samostatných nájezdech Šedivý, jenž hostům zajistil bonusový bod navíc.

SG Zlín - HC Vítkovice Steel 2:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Kubiš (Holík, Linhart), 42. Čajánek (Ondráček, Matějíček) - 3. Huna (Štencel), 16. Svačina (Sloboda), rozhodující sam. nájezd Šedivý. Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. Diváci: 3477.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Kotvan - Honejsek, Leška, Köhler - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Melenovský, F. Čech - Kubiš, Holík, Okál. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Vítkovice: Málek - Malík, Voráček, Štencel, Rehák, Sloboda, Barinka - Šedivý, Strapáč, Szturc - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, Roman, Svačina - Kucsera, Walker, M. Hlinka. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: