Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 2:3 SNSlavia smazala v Plzni dvoubrankové manko a vyhrála po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Havlíček 1 : 0
39. Vlasák 2 : 0
54. Kempný 2 : 1
55. Hertl 2 : 2
65. Kalla (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v 15. kole na ledě Plzně 3:2 po samostatných nájezdech a bodovali posedmé v řadě, když pětkrát během této série dokázali vyhrát. Svou sérii ale protáhla i Plzeň - bodovala pojedenácté za sebou.

Článek

Západočeši dnes dlouho vedli díky dvěma trefám v prostřední části, ale svěřenci kouče Vladimíra Růžičky dokázali ve třetí třetině dvěma góly v rozmezí 63 vteřin vyrovnat a v nájezdech jim zajistil bonusový bod Jaroslav Kalla.

Domácí nastoupili již bez obránce Ševce, který se přesunul do švédské Skelleftey. Úvod utkání poznamenal lehce zpožděný začátek kvůli opravám v zápise, přesto mohla jít záhy do vedení Plzeň. Ve třetí minutě se ovšem hosté dokázali ubránit 17 vteřin trvajícímu dvojnásobnému oslabení. Poté Slavia sice ztratila zraněného Sobotku, ale propracovanou obranou středního pásma nepouštěla Indiány do šancí. Naopak v 10. minutě v přesilovce hostů musel zastavit gólman Rask dorážku nekrytého Žejdla.

Směrem dopředu se domácí připomněli až o čtyři minuty později, kdy v početní výhodě dvakrát nebezpečně pálil z mezikruží Pletka. Plzni se podařilo trvaleji usadit v útočném pásmu až díky většímu zapojení obránců do ofenzivy, Marušákovu teč však u pravé tyče zlikvidoval pozorný gólman Furch. Necelé dvě minuty před první přestávkou chyboval při rozehrávce jeho protějšek Rask a následnou střelu Vladimíra Růžičky mířící do odkryté branky obětavě vyrazil klečící Jeřábek.

Prostřední část nabídla mnohem otevřenější hru obou mužstev. Vedení mohl Slavii ve 25. minutě zajistit Žejdl, nedokázal ale zasáhnout skákající kotouč před odkrytou brankou za již překonaným Mazancem, jenž nahradil po úvodní dvacetiminutovce odstoupivšího Raska. V rušné pasáži kolem poloviny zápasu nejprve po Kovářově zadovce pálil Balej zblízka jen do Furcha a z protiútoku připravil ideální střeleckou pozici pro Micku Alinč, ale Mazanec stačil zakročit svým pravým betonem.

Za svojí větší aktivitu byli nakonec odměněni domácí. Strakovu střelu ještě Furch se štěstím vyrazil, vzápětí na druhé straně dorážel zblízka mimo Pospíšil a naopak ve 32. minutě po zaváhání Sklenáře při rozehrávce otevřel skóre Havlíček. Navíc minutu před druhou sirénou potrestal po krásné přihrávce Gulaše vyloučení Kempného trefou na 2:0 Vlasák.

Rozjetá Plzeň pokračovala v náporu i v závěrečné třetině. Pokusy Jeřábka a Gulaše zlikvidoval Furch, Balej zakončil ve 46. minutě zblízka nad. Domácí aktivním pojetím dlouho drželi hosty na distanc, až v 53. minutě ve vlastním oslabení zabránil faulem Pospíšilovi lépe zakončit Marušák a při hře čtyři na čtyři snížil na rozdíl jediného gólu ranou zápěstím Kempný. Minutu na to v pokračující přesilovce Slavie vyrovnal po špatném vyhození Slováka napadající Hertl.

V prodloužení hosté přežili brankové příležitosti Straky, Vlasáka a Kováře a v následných nájezdech dokonali obrat Kalla s Růžičkou. Naopak hráči Plzně Furcha nepřekonali.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Havlíček, 39. Vlasák (Gulaš, Martin Straka) - 54. Kempný (Hertl, Pospíšil), 55. Hertl (V. Růžička ml.), rozhodující sam. nájezd Kalla. Rozhodčí: Souček, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6, navíc Kempný (Slavia) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5032.
Plzeň: Rask (21. Mazanec) - Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, J. Jeřábek, St. Pierre, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Havlíček, M. Heřman (11. Schleiss) - Hollweg, Pitule, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.
Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Dresler - Hertl, Alinč, V. Sobotka - Stránský, Kalla, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Žejdl, Tomica - od 23. navíc Pospíšil. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice