Hlavní obsah

Bartkovi uznali jen jeden gól. Tři body jsou hlavní, tvrdí

Chomutov

Pěti góly v řadě hokejisté Pardubic otočili nepříznivý vývoj extraligového zápasu v Chomutově, který dovedli ke snadnému vítězství o tři branky. O klíčový zásah se postaral slovenský útočník Martin Bartek, jehož trefa na 3:2 pro hosty zlomila odpor domácích.

Článek

„Začátek ale nebyl z naší strany ideální. Chomutov dvakrát skóroval z prvních dvou střel. A zřejmě se v těch chvílích na nás ještě projevila cesta autobusem, protože jsme v úvodní desetiminutovce měli těžké nohy. Ale postupně jsme zlepšili pohyb, stihli jsme vyrovnat a dostávali jsme soupeře pod tlak," líčil Bartek.

Ve 47. minutě se dvakrát radoval z gólu, ale uznán mu byl jen jeden. „Puk jsem po té první akci viděl za tyčkou, kde kotouč trefil gumu. Dlouho jsme čekali na verdikt rozhodčích, ale videozáznam tu moji vstřelenou branku bohužel nepotvrdil. Hned deset vteřin po rozehrání mi Rado Somík nahrál a překonal jsem Řehoře. To už nebylo o čem pochybovat. Od toho okamžiku jsme ještě více ožili a přidali další branky," vykládal slovenský forvard.

V předešlém kole zařídil tři body Pardubicím proti Třinci. „Ano, to bylo čtyři minuty před koncem. Jenže v Chomutově jsem se střelecky prosadil už třináct minut před závěrem, kdy zbývalo ještě hodně času. Takže se za nějakého hrdinu nepovažuji. Že jsem nedal dva góly, mi nevadí. Hlavní jsou tři body," tvrdil Bartek.

Tým potřeboval impuls, tvrdí Hynek

Pardubický trenér Pavel Hynek sáhl už po pěti minutách ke střídání brankářů. „Martin Růžička rychle inkasoval a nebáli jsme se zkusit nějaký impuls. Dušan Salfický pak zápas odchytal s bravurou," komentoval kouč svůj podařený tah. „Vyplatila se nám trpělivost a ve třetí třetině jsme ukázali zkušenost. Přece jen máme protřelé hráče, kteří už něco odehráli a nepřipouštějí si přehnanou nervozitu," mínil trenér úřadujícího mistra.

„Věřili jsme, že odvezeme tři body. Prohrávat v úvodu je nepříjemné, jenže pořád bylo před námi ještě pětapadesát minut. Osobně se mi v Chomutově hrálo dobře a cítím, že naše výkony mají vzestupnou tendenci," liboval si pardubický útočník David Krejčí.

Trest jsme si zasloužili, míní Řehoř

Naopak zklamaný byl chomutovský brankář Milan Řehoř. „Nevím, co se s námi po dvoubrankovém vedení stalo. Pardubice s přibývajícím časem ovládly dění na ledě a mohly nám nastřílet ještě více gólů. Tenhle trest v podobě jasné porážky jsme si zasloužili," pokrčil rameny gólman nováčka.

Obránce Lukáš Pulpán se přesvědčil o kvalitách pardubických es Hemského a Krejčího. „Je hrozně složité je bránit. Mají nesmírně šikovné ruce. Ale neubránili jsme ani další útočníky. Udělali jsme zbytečné chyby, které rozjetý soupeř potrestal. Od tak kvalitního týmu se to dalo čekat," uzavřel chomutovský bek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín