Hlavní obsah

Plekancovi proti Vítkovicím fandila i skupina Kanaďanů

Překvapivé návštěvy se po utkání proti Vítkovicím dočkal u kabiny kladenského celku hvězdný útočník Tomáš Plekanec. Autora gólu na konečných 4:1 při power play Ostravanů přišla pozdravit asi patnáctka Kanaďanů a všichni měli pod bundami triko se znakem Montrealu a jmenovkou Plekanec na zádech.

Foto: Milan Malíček , Právo

Tomáš Plekanec slaví jeden ze svých gólů v extralize.

Článek

Skupina amatérských hokejistů vyrazila na desetidenní výlet do Evropy a třídenní pobyt v Praze si zpestřila cestou do nedalekého Kladna. "Je tu skvělé pivo a ty jsi ještě k tomu dal gól. Ten byl pro nás, že jo?," ptali se Kanaďané hned na úvod Plekance.

"Nepotřebujete nějakého hráče," vracel dotaz s úsměvem Plekanec. "Spíš asi ne, vy se stejně určitě jen perete," pokračoval v přátelském duchu. Vzápětí musel však čelit dalším zvídavým dotazům, zda preferuje hokej v zámoří či doma, a jiným. Třeba na to, zda je obvyklé, že se jdou hráči po utkání hned dvakrát pozdravit s fanoušky.

"Chtěl jsem to tak dělat i v Montrealu, ale když se nehraje NHL...," řekl Plekanec. Dostal rovněž za úkol promluvit do duše Jaromíru Jágrovi, aby tak neprotahoval svá střídání. "Ale on si dělá, co chce. Do toho mu nemůže nikdo mluvit, když je majitelem klubu," rozesmál skupinku Plekanec.

S Jágrem si na ledě rozumí

Návštěva zpoza oceánu si extraligový duel očividně hodně užívala. "Byla to zábava. A jsou tu skvělí fanoušci; jak pořád fandí," ocenili Kanaďané. "Bylo vidět, že si s Jágrem na ledě dobře rozumíte, i když hrajete v NHL v jiných klubech," ocenil jeden z nich. "Aby také ne, mluví stejnou řečí," přidal se jiný.

"Hráli jsme ale spolu už na mistrovství světa a fungovalo to dobře," připomněl Plekanec.

"Hrají tady nějaké zápasy, tak se přijeli podívat. Prostě správní fanoušci," řekla opora Canadiens posléze novinářům. "Tam to v Montrealu nosí všichni, jenom trička s mojí jmenovkou na zádech," prohlásil Plekanec s úsměvem.

Reklama

Související témata: